Đilas sastavlja novi tim: Ko će biti potpredsednici?

Foto: Nenad Stojanovic / Beta-DS

Novi potpredsednici Demokratske stranke posle predstojeće izborne skupštine mogli bi da budu sadašnji članovi Predsedništva Goran Ješić, Dušan Milisavljević, Borislav Stefanović i sadašnja potpredsednica Nataša Vučković, saznaje Danas iz više izvora u DS-u.

Prema saznanjima lista Danas, broj potpredsednika demokrata će verovatno biti smanjen.
Kako kažu sagovornici ovog lista, među demokratama se uveliko priča da je Dragan Đilas, lider DS-a, koji očekuje reizbor na stranačkoj skupštini, već odredio za sada četvoro svojih najbližih stranačkih saradnika.

Goran Ješić za Danas kaže da još nije razmišljao o svojoj kandidaturi za potpredsednika, jer mu je u ovom trenutku najvažnija stabilizacija stranke i opozicije.

Stefanović i Vučkovićeva su na ranija pitanja Danasa o tome odgovarali da još nije vreme za razgovor o tome.

Uoči Glavnog odbora stranke u nedelju 30. marta, na kojem bi trebalo da budu donete važne odluke za dalje funkcionisanje stranke, smenjeno je više predsednika opštinskih odbora, na čija mesta su postavljeni poverenici.

One demokrate koje nisu naklonjene Đilasu tvrde da je reč o 27 odbora i uverene su da je Izvršni odbor to uradio ne bi li obezbedio glasove za Đilasa na sednici Glavnog odbora.
U DS-u je listu Danas zvanično rečeno da je reč o 17 odbora u kojima su predsednici otišli u druge stranke ili su nastupali na listama drugih stranaka na izborima.

Kako je ranije najavljeno, zajednička sednica Predsedništva DS-a i stranačkog Političkog saveta biće održana u petak.

Pogledajte još