Portparol protivterorističke jedinice pozvao na linč Žena u crnom

Naime, on je na svom Fejsbuk profilu na vest da Žene u crnom obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, pozvao navijače da se obračunaju sa Ženama u crnom.

“Mislim da ovo ne bi trebalo da se održi. Gospodo huligani, Delije, Grobari, radovci, Firmaši, umesto da trošite pesnice između sebe , a veliki ste rodoljubi udužite se”, napisao je Počuča i nastavio poziv na linč u vulgarnom tonu.

Inače, Počuča je bio dugogodišnji novinar TV Pink da bi se nakon 20 godina vratio u MUP kao Portparol protivterorističke jedinice.

LIBEK traži hitnu smenu!

Libertarijanski klub Libek zatražio je hitnu smenu portparola antiterorističke jedinice MUP-a Srbije zbog poziva na linč pripadnica nevladine organizacije Žene u crnom.

Kako stoji u saopštenju javni status Počuče predstavlja izuzetnu pretnju po bezbednost kako propadnica Žena u crnom, tako i svih drugih građana Srbije koji bi se usudili da javno istupaju po različitim osnovama.

Libek smatra da bi nekažnjavanje ovog čina portparola MUP-ove jedinice predstavljalo opasan presedan, kojim bi se otvorila vrata ekstremizmu širih razmera, jer bi na taj način postalo jasno da Vlada Republike Srbije, posredno ili neposredno, podstiče na nasilje umesto da svoje građane obezbeđuje od nasilja.

Oni su pozvali sve nadležne organe i ministra unutrašnjih poslova da u najkraćem mogućem roku smeni Radomira Počuču sa funkcije u jedinici MUP koju je kompromitovao.

“Posao policije je da štiti i obezbeđuje građane Srbije, a ne da služi kao kanal za ispoljavanje mržnje i ukoliko smena Radomira Počuče izostane, Libek će smatrati da Vlada Srbije stoji iza ovih poziva na nasilje.”

Na Twitteru se oglasio poverenik Saša Janković koji je takođe zatražio brzu reakciju MUP-a.

Počuča ostaje bez ugovora

Vanja Vukić, državni sekretar MUPa izjavio je da ovo Ministartsvo najoštrije osuđuje postupak portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Radomira Počuče. On je takođe naveo da njemu u aprilu ističe ugovor, koji verovatno neće produžavati.

Danas, Nadlanu