Kolačići sreće za pomoć deci sa smetnjama u razvoju

Svi posetioci šoping centra imaju priliku da do 26. aprila kupe kolačiće sreće po simboličnoj ceni od 50 dinara, a prihod od prodaje biće iskorišćen za opremanje škole za decu sa smetnjama u razvoju „Prvi novembar“, iz Čačka, specijalnim „Montesori“ kabinetom.

„Kolačiće sreće vidimo kao simbol zajedništva i razmene pozitivne energije među ljudima, što je i osnovna ideja kampanje ‘Jedan u milion’. Kupovinom ovih kolačića hiljade posetilaca šoping centra Ušće postaju deo zajedničke vizije o boljoj budućnosti dece u Srbiji. Na taj način svi mogu da doprinesu da zajedno opremimo kabinet u školi 'Prvi novembar’ iz Čačka koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju. Uverena sam da sva naša deca zaslužuju jednake šanse za obrazovanje, a naša je dužnost da im to omogućimo“, rekla je Snežana Divac.

Akciju „Kolačić sreće“ organizuju UŠĆE Shopping Center, Fondacija Ana i Vlade Divac i Udruženje mladih privrednika Srbije.

„Veliko nam je zadovoljstvo da smo u saradnji sa UŠĆE Shopping Centrom i Fondom Ane i Vlade Divac, realizovali akciju koja je će pomoći deci sa smetnjama u razvoju u Čačku. Udruženje mladih privrednika Srbije apeluje na sve posetioce Ušće šoping centra da učestvuju i kupe kolačić sreće, jer samo zajedno možemo da promenimo uslove u kojima živimo“, rekao je Nikola Petrović iz Udruženja mladih privrednika Srbije.

Primenom Montesori metoda kod deteta se zadovoljava potreba za redom, orijentacijom, istraživanjem, tačnošću i preciznošću, komunikacijom i samousavršavanjem, a didaktički materijal ovog specijalnog kabineta pomaže mališanima da se samostalno brinu o sebi, svojoj okolini, ali i drugim ljudima.