Tinejdžeri u Francuskoj se mrze, a za sve je kriva Kim Kardašijan!

0

Popularna starleta napravila je velike probleme u Francuskoj!

Foto: AP

Vice je nedavno objavio zanimljiv članak o mržnji koja vlada među francuskim tinejdžerima, a tiče se mladih Francuskinja arapskog porekla koje ulaze u veze s crncima.

Na Facebooku se tako pojavila grupa Facemouk (ima preko 70 hiljada članova), a mladi rasisti svoje vreme provode vređajući devojke koje su u vezi s crncima. Među komentarima se mogu naći izjave kao što su: “Recite ne Arapkinjama koje izlaze s crncima” ili “Arapkinje koriste Islam kao obrazloženje za svoj razvrat”.

Autorka Émilie Laystary tvrdi kako je reč o modernom lovu na veštice, a nezadovoljni na stranici objavljuju fotografije devojaka, njihova imena i telefonske brojeve.

Religija kao izgovor

Mnogi očekivano koriste religiju kao obrazloženje za rasističke komentare optužujući devojke da su zastranile i da Bilala, crnog mujezina proroka Muhameda, kao opravdanje za svoje ponašanje.

U razgovoru s kolegom koji je zaposlen u jednog organizaciji koja se bavi problemima mladih, novinarka je pokušala otkriti što je toliko razljutilo mlade u Parizu.

“Ovo je nova pojava među mladima. Doduše, i pre je bilo netrpeljivosti, ali nikad u ovolikoj meri. Optužuju ih zbog previše šminke, pušenja i alkohola, a one pak izlaze s crncima jer smatraju da su Arapi previše zatvoreni i vole šefovati. S druge strane, ti mladi crnci često su i sami muslimani, pa to dodatno ljuti Arape”, rekao je Haissam.

Kriva je Kim Kardašijan

Na pitanje je li celebrity kultura na neki način uticala na ovo ponašanje, Haissam je rekao: “Da, često čujem da mlade devojke žele decu mešane rase zbog slavnih među kojima je to trend. No, još su veći fanovi Kim Kardašijan koja je u vezi s Kanje Vestom, a mladi crnci popularni su u Francuskoj zbog hip-hop kulture. Mnogo mi devojaka govore da crnci imaju više stila”.

Mladi Arapi takve veze doživljavaju kao izdaju i mešani parovi često nailaze na vređanje u javnosti. Sličan se problem događao i ranije kada su Arapkinje izlazile s belcima. Tada su ih optužili da se žele “pozapadnjačiti”. Verovali su da će takve veze iskoreniti njihovu rasu.

Haissam tvrdi da su društvene mreže takođe velik deo problema jer tamo se okupljaju ljutiti, neinformisani klinci i ljudi koji su najobičniji ludaci. To stvara nezdravu atmosferu i sve je prepuno predrasuda koje samo hrane mržnju.

index.hr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.