Na ovim pitanjima je "pao" zamenik direktora BIA

"Situaciju komplikuje to što imamo tehničku vladu. Uprkos tome, izvesno je da će se pokrenuti inicijativa za smenu Markovića", rekao je izvor "Blica" u Nemanjinoj 11.

Taj list navodi i pet pitanja na kojima je Marković pao na poligrafu:

"Da li ste 19. marta u 'Fokaču' u 'Hajatu' od Peurače uzeli novac od mita?"

"Da li ste na bilo koji način učestvovali u uzimanju mita od firme Menpauer?"

"Da li ste na bilo koji način učestvovali u primanju mita od firme Sekuritas?"

"Da li ste nekad s Peuračom na bilo koji način učestvovali u planiranju i uzimanju mita od pojedinih firmi u Srbiji?"

"Da li ste nekad u životu primili bilo kakav mito?"

Kako se navodi, Marković je na sva pitanja odgovorio "ne". Međutim, u oceni poligrafiste stoji da se "na osnovu analize psihofizioloških reakcija na svih pet pitanja može zaključiti da je Dragan Marković imao reakcije koje su karakteristične za laganje", dodaje list.

Međutim, kako saznaje B92, zamenik direktora BIA Dragan Marković mogao bi ponovo da bude pozvan u policiju, i to već u ponedeljak.

Podsećamo, zamenik direktora BIA Dragan Marković pozvan je u Upravu kriminalističke policije na informativni razgovor u svojstvu građanina, a u okviru "slučaja Peurača". Dragoljub Peurača uhapšen je nedavno zbog sumnje da je primio mito od 15.000 evra. Peurača, uhapšen kao direktor Inspekcije rada, ranije je radio kao operativac u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, a potom i kao načelnik odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Mediji su ranije preneli da je neposredno pre hapšenja viđen sa Markovićem u hotelu "Hajat", što je zamenik direktora BIA kasnije objasnio kao slučajni susret, kao i da je Marković pristao da se poligrafski testira.

Izvor: B92

Pogledajte još