Zamenik direktora BIA sutra podnosi ostavku

Marković je, u pismu upućenom listu Kurir, koje je dostavio i drugim medijima, negirao sve tvrdnje iz teksta u tom listu, vezane za umešanost u slučaj direktora Inspekcije rada Dragoljuba Peurače, uhapšenog zbog primanja mita.

"U vezi sa svim iznetim u javnosti u poslednjih nekoliko dana, tvrdim da je sve što ste napisali o meni u tom periodu neistina, koja grubo narušava moj ugled i ugled moje porodice. Radeći u organima bezbednosti više od dvadeset godina i postupajući sve to vreme na savestan i odgovoran način, ne želim da iznete neistine utiču na ugled Bezbednosno-informativne agencije i da se stvara utisak da sa pozicije zamenika direktora BIA utičem na istragu protiv Dragoljube Peurače ili bilo koju drugu istragu. U tom smislu, u ponedeljak 31. marta 2014. godine podneću zahtev direktoru BIA da me razreši funkcije zamenika direktora BIA".", obrazložio je Marković svoju ostavku.

Marković je podsetio da se odazvao usmenom pozivu na razgovor u svojstvu građanina u Upravi kriminalističke policije (UKP) i dobrovoljno pristao na poligrafsko testiranje, a da je, prilikom čitanja pitanja koja su bila unapred spremljena, konstatovao da su ona previše uopštena.

Pitanja za poligrafsko testiranje su se, objasnio je Marković, odnosila na informacije već iznete u javnosti u vezi sa hapšenjem Peurače, a činjenica da su poznati neki detalji iz istrage, "ukazuje da su pitanja bila sročena na sugestivan način".

"Nakon izvršenog poligrafskog testiranja predočeno mi je da sam negativno reagovao na neka pitanja, te sam u tom smislu inspektoru UKP predložio da se konkretizuju pitanja koja se odnose sam predmet izvršenja krivičnog dela. Nakon izvršenih konsultacija sa pretpostavljenim starešinom, taj inspektor je rekao da za tim nema potrebe", tvrdi Marković.

Izvor: Blic

Pogledajte još