Gde su i šta danas rade junaci serije „Memoari porodice Milić“

Ulogu 'glave porodice', Milana Milića, tumačio je poznati bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović. Ostale glavne uloge igrali su Etela Pardo kao Milanova žena Ana, te Miloš Stojanović i Olivera Rajak kao njihova deca Saša i Tanja. U seriji je bitan lik i komšinica Mara koju je igrala Ines Fančović.

Tanja je najmlađi član porodice i ona piše memoare o njihovom životu, a za ljubimca ima zlatnu ribicu Karolinu sa kojom svakodnevno razgovara. Karolini je glas pozajmljivala Sabrina Sadiković.

Memoari porodice Milić ove godine pune 24 godine od prvog prikazivanja, a generacije dece koja su danas odrasli ljudi još uvek se rado sećaju porodice čiji su nas doživljaji skoro svakodnevno zabavljali.

Scenario je napisala Maja Đurić, a režiju je potpisao Sulejman Kupusović. Kompozitor je bio Vojislav Ivanović. Bosanskohercegovački režiser rado se, u razgovoru za Radiosarajevo.ba, prisetio ovog perioda:

Omladinska redakcija Televizije Sarajevo kontaktirala me je sa idejom da snimimo prvu dečiju sapunicu i ubrzo smo krenuli sa pripremama. Većinu uloga sam lako podelio, ali za ulogu Tanje sam hteo nekog posebnog“ priča Kupusović.

Održali smo 5 – 6 audicija, serija je već trebalo da počne da se snima, a mi nismo imali nikoga ko će glumiti Tanju. Već smo hteli da odustanemo od serije, kada su pred sam kraj audicije došle dve devojčice od 11 – 12 godina. Rekao sam im kako ne mogu obe ući, da jedna sačeka, a onda je Olivera rekla: 'Nisam došla zbog glume, došla sam kao pratnja prijateljici.' Tada sam znao da je ona buduća Tanja“, priseća se režiser za Radiosarajevo.ba.

Dodaje i kako se Olivera Rajak brzo oslobodila i 'uklopila' u glumačku ekipu. U seriji su gostovale i mnoge poznate ličnosti, među kojima i Boris Novković.

Gdje su danas Milići?

Zijah Sokolović, koji je glumio 'glavu porodice', danas živi i radi na relaciji Sarajevo – Beograd - Zagreb i našoj publici je dobro poznat. Međutim, ostale 'članove porodice' nemamo baš priliku videti svakodnevno.

Etela Pardo, 'mama Ana', danas živi u Londonu i prema rečima režisera Sulejmana Kupusovića, ne bavi se glumom. Prema profilu na IMDB –u, glumila je u nekoliko filmova, među kojima je i Zločin i Kazna iz 1998. godine.

Miloš Stojanović je početkom rata otišao u Srbiju. Tamo je diplomirao na Akademiji scenskih umetnosti u Novom Sadu, a 2007. godine režirao je film Šaban – dokumentarac o najvećem romskom muzičaru današnjice, Šabanu Bajramoviću.

Sulejman Kupusović kaže da o Oliveri Rajak nakon snimanja serije nije više čuo ni riječi. „Ona je sa porodicom tada živela u Petrovićima, mestu blizuTrebevića. Čuo sam da su početkom rata otišli u Novi Sad.

Ona danas, navodno, živi u Sjedinjenim Američkim Državama i udata je. „Talentovana deca, poput Olivere, retko uspeju da se probiju u glumačke vode“, kaže Kupusović.

Pretpostavljam da je danas majka i da njena deca gledaju Memoare porodice Milić“, dodaje on.

Memoari porodice Milić nisu opterećeni nacionalizmom i teškim temama, to je priča o sazrevanju i prvim spoznajama života. Mislim da bi svi koji su u mogućnosti, putem interneta ili na neki drugi način, trebalo da pogledaju ovu seriju“, zaključuje Kupusović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Pogledajte još