Bivši poslanici traže posao, da li biste ih zaposlili?

Čime će se baviti poslanici čije stranke nisu prešle cenzus? (Foto: Beta, Medija centar, YouTube)

Iako posle vanrednih izbora, 16. marta, većina njih zvanično nema posao, teško da će se njihova imena naći na spisku biroa za nezaposlene. Naprotiv, većina smatra da za njih nema brige, da čak mogu i da biraju.

Nataša Mićić, predsednica Političkog saveza LDP, koja je prethodnih 12 godina provela “guleći” poslaničku klupu, kaže da joj parlament neće nedostajati.

"Radila sam u sudu, ali i u advokaturi. Videću da li ću se tome vratiti. Još nisam donela konačnu odluku" navodi Mićićeva za “Blic”.

U advokate bi mogao da se vrati i Miloš Aligrudić iz DSS, koji je ušao u politiku još devedesetih.

"Imam advokatsku kancelariju čiji sam status zamrzao. Trenutno razmišljam u tom smeru. Da li će se na tome završiti, ili ću raditi nešto drugo, još ne znam" navodi Aligrudić.

Njegov stranački kolega Dejan Mihajlov smatra da ima veoma bogato iskustvo i da će naći posao od koga će moći da živi.

"Još nemam jasno rešenje čime ću se baviti, s obzirom na to da DSS više nije parlamentarna stranka. Porodica i ja moramo od nečega da živimo. Moraću da nađem neko rešenje, ali još ne znam koja će to oblast biti" kaže Mihajlov za “Blic”.

Za razliku od njih, demokrata Srđan Milivojević, koji je rekorder po broju sati provedenih za skupštinskom govornicom, već se vratio privatnom biznisu i sada se bavi konsaltingom, marketingom, medijima, dizajnom, poljoprivredom...

"Ostaću član DS, ali ću se baviti privatnim poslom. To ima mnogo više prednosti od poslaničkog mandata", zarađivaću mnogo više, imaću radno vreme, neću plaćati solidarni porez i polagati račune o imovini. Mnogo ću više ja nedostajati parlamentu nego on meni - tvrdi Milivojević.

Posle 12 godina u parlamentu neće biti ni Nade Kolundžije iz DS, ali ona neće odustati od politike, mada će započeti i nešto novo.

"Neću odustati da se borim za ideje kroz politički rad, jer mislim da će opet doći vreme kada ćemo svi morati da se uključimo i budemo politički aktivni. Ja sam neko ko ne može da sedi besposlen, a sada ću imati vremena da se uključim u humanitarne akcije i iskoristim svoje znanje" navodi ona.

Borislav Pelević, koji je kao član različitih partija proveo 10 godina u poslaničkim klupama, izlazi iz parlamentarnog života. Kako tvrdi, promena će mu prijati, a posla mu neće manjkati, jer je veoma aktivan u svetskom i domaćem Kik-boks savezu.

Blic

Pogledajte još