Milijaš u timu kola Premijer lige, uprkos porazu Vulvsa

BEOGRAD, 17. avgusta 2009. (Beta) - Srpski reprezentativac Nenad Milijaš je, uprkos porazu njegovog Vulverhemptona od Vest Hema na svom terenu, uvršten u najbolji tim prvog kola engleske Premijer lige, koji je sastavio uticajni Eurosport.

"Igrali smo dobro, ali nam je nedostajala sreća, koja je u odsudnim trenucima bila na strani Vest Hema. Šteta, zaista smo zaslužili bar nešto iz te utakmice, bar bod", rekao je Milijaš za klupski sajt.

Vulvsi su na startu Premijer lige izgubili sa 0:2, ali je Milijaš, ostavio dobar utisak na debiju u engleskom prvenstvu.

"Svi u upravi kluba, a i mi igrači, bili smo zadovoljni partijom. Ali, moraćemo da ubuduće koristimo naše šanse. Uveren sam da ćemo nastaviti da igramo dobro i da ćemo imati bolje rezultate", naveo je bivši kapiten Crvene zvezde.

"Vest Hem je, ipak, prošlu sezonu završio na devetom mestu lige, a sezona je duga, igraće se mnogo utakmica. Moramo, međutim, što pre da počnemo da pobeđujemo. Ovaj klub i ovaj tim zaslužuju da ostanu u Premijer ligi", istakao je Milijaš.

Eurosport je najbolji tim kola sastavio uporedivši ocene igrača u šest nacionalnih dnevnika - Sanu, Dejli Staru, Dejli Miroru, Dejli Mejlu, Tajmsu i Gardijanu.

Milijašev nastup je ocenjen kao svetla tačka u igri Vulverhemptona. Eurosport navodi i da je jedan od najzaslužnijih za pobedu Vest Hema bio golman Robert Grin, koji se zato i našao među najboljih 11 igrača ovog vikenda.

Mesta je bilo i za njegovog saigrača Marka Nobla, koji je postigao prvi gol za Vest Hem.

Najbolji tim kola čine i dvostruki strelac u pobedi Čelsija nad Halom Didije Drogba, Sesk Fabregas, koji je isti podvig napravio u duelu Arsenala sa Evertonom (6:1), kao i Vejn Runi, čiji je pogodak Mančester junajtedu doneo minimalan trijumf nad Birmingemom 1:0.

Pozicije u najboljem timu zaslužili su i Endi Doson i Majkl Tarner iz Hala, Fabregasov novi saigrač u Arsenalu Tomas Vermalen, kao i debitant Vigana Žordi Gomes čiji je tim u gostima iznenadio Aston Vilu i pobedio sa 2:0.

Priznanje je pripalo i Miki Ričardsu koji je sa Mančester Sitijem osvojio tri boda na gostovanju Blekburnu 2:0.

Najbolju prosečnu ocenu, osam i po, zaslužili su Drogba i Grin, dok je Milijaš prošao sa čistom "osmicom", kao i Fabregas, Runi, Nobl, Gomes i Vermalen.

Pogledajte još