Vidić među 12 kandidata za još jednu nagradu

BEOGRAD, 17. avgusta 2009. (Beta) - Srpski reprezentativac Nemanja Vidić nominovan je za najboljeg igrača klupskih takmičenja prošle sezone u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA).

Štoper Mančester junajteda je i kandidat za nagradu za najboljeg odbrambenog fudbalera za koju su nominovani i Džon Teri iz Čelsija i Žerar Pike iz Barselone.

Pike je samo jedan od šestorice fudbalera Barselone, osvajača Lige šampiona u prošloj sezoni, koji je među nominovanima. Ostalih šestorica fudbalera nastupaju za engleske klubove.

Barselonin napadački tandem iz prošle sezone Lionel Mesi i Samjuel Eto, koji je od nedavno član Intera, boriće se za titulu najboljeg napadača prošle sezone.

Konkurent će im biti i Kristijano Ronaldo, koji je odlaskom iz Mančester junajteda u Real iz Madrida postao najskuplji fudbaler svih vremena pošto je plaćen 80 miliona funti (oko 93 miliona evra).

Kandidati za najboljeg vezistu sezone su Stiven Džerard iz Liverpula i još dvojica igrača Barselone: Ćavi Ernandes i Andres Inijesta.

Mogući laureati nagrade za najboljeg golmana su Barselonin Viktor Valdes, Čelsijev Petr Čeh i Edvin van der Sar, treći predstavnik Mančester junajteda, kluba koji je u finalu izgubio od Barselone sa 0:2.

Barselona je u polufinalu eliminisala i Čelsi, koji je prethodno pobedio Liverpul.

Drugu godinu uzastopce aktuelni šampion sveta Italija nema predstavnika među nominovanim igračima.

Najboljeg fudbalera i najbolje igrače po pozicijama izabraće treneri 16 ekipa koje su prošle grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona.

Pobednici će biti proglašeni 27. avgusta u Monaku gde će se održati žreb za sastav grupa u Ligi šampiona.

Pogledajte još