Predstava "Kokice ne goje" u Domu omladine

Utorak, 01. april 2014. u 20:00
Glavni hol Doma omladine Beograda

Cena ulaznice 200 dinara.

Pisac: Jelena Paligorić
Igra: Marija Stokić
Video: Marko Radojković
Realizacija: Kišobran i Dom omladine Beograda

“Kokice ne goje“ je monodrama namenjena srednjoškolcima o tome kako vidimo sebe. Priča nam kako nekada i banalne stvari mogu biti tragične.
Svakome je svoj problem najveći, pa i tinejdžerima - to je ono što jako često zaboravljamo.
“Kokice ne goje“ su omaž nežnosti, neodraslosti, malim problemima, muzici, zaljubljenosti.
Poruku koju nosi ova monodrama može se izreći u jednoj rečenici: budi ono što jesi.

Jelena Paligorić (1987, Beograd) apsolvirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek dramaturgija. Završila je Ženske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Piše i objavljuje pesme, priče, drame i novinske članke, radi kao dramaturg. Posebno je ponosna na to što radi sa decom i mladima kroz edukativne radionice – od njih najviše uči.

Marija Stokić (1989, Svilajnac) završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek gluma. Trenutno je na master studijama. Igra u predstavi ''Usamljeni zapad'' u Beogradskom dramskom pozorištu.

Marko Radojković (1987, Beograd) apsolvirao Fakultet za informatiku i računarstvo, kao i Poslovni fakultet (Univerzitet Singidunum). Bio urednik kulturnog pogona Kluba studenata tehnike (2008-2013), a producent je i vi-džej u Kišobranu, organizaciji za promociju nezavisne kulture za mlade. Predavač i koordinator edukativnih i kreativnih radionica fotografije i vi-džejinga. Piše pesme i priče, snima muziku i kratke filmove.

Kišobran je organizacija koja se bavi promocijom nezavisne kulture i umetnosti. Kroz žurke, svirke, izložbe, filmske večeri, pozorište, radionice, kurseve Kišobran stremi svom osnovnom cilju: okupljanju entuzijasta različitih interesovanja pod jedan džinovski Kišobran, gde ih čeka podrška, pomoć u promociji i organizovanju, kao i prilika za upoznavanje što više ljudi sličnih interesovanja i shvatanja.

Ovaj projekat premijerno je izveden besplatno, kao jedan u nizu u okviru akcije "50 poklona za 50 godina", odnosno 50 poklona našoj publici, povodom 50 godina Doma omladine Beograda.

Pogledajte još