Junakinja knjige "Mi deca sa stanice Zoo": Umirem od hepatitisa C

Zahvaljujući velikom uspehu filma, Kristijana je postala veoma poznata i tražena, te je svoj život nastavila u Los Anđelesu, gde je promovisala film, ali se družila i drogirala sa brojnim poznatim ličnostima. Postala je najpoznatiji svetski zavisnik, a iz tog kruga nikada nije uspela da se izvuče.

Spavala je, između ostalih, sa mužičarima Dejvidom Bouvijem i Nik Kejvom. Iz Amerike je morala da ode jer ju je policija uhvatila sa drogom i opijumom. Sada živi u Berlinu i izdala je svoje memoare pod nazivom "Moj drugi život" u saradnji sa novinarkom Sonjom Vuković, gde opisuje svoj život od 1978. do danas.

Kristijana je imala teško detinjstvo, bila je zapostavljena i prepuštena ulici.

"Bila sam zapostavljena. Otac je maltretirao mene i sestru jer je pio. A majka, ona je stalno išla da se viđa sa ljubavnikom i bila je opsednuta samom sobom. Zbog toga što me nije bilo sramota da ispričam svoju životnu priču, odjednom sam postala poznata i svi su želeli da pričaju sa mnom. Osećala sam se strašno, kao neko zamorče. Svi su se pitali da li sam mrtva, da li ću izdržati, da li sam i dalje zavisnik. Ni za šta drugo nisu bili zainteresovani, osim za to što sam zavisnik. Zato se kajem što sam uradila film i knjigu", rekla je Kristijana.

DROGIRA SE VEĆ 40 GODINA

Knjiga "Mi deca sa stanice Zoo" prikazivala je užasan život tinejdžera iz Zapadnog Berlina tog vremena, život dece koja su se prepustila porocima, prostituciji i čiji je život već tada bio osuđen na propast. Knjiga je tih godina bila jako kontroverzna, jer je narkomanija među tinejdžerima bila tabu tema. Zbog toga što je njihova priča ispričana otvoreno i hrabro, ova knjiga je postala kultno štivo.

Prošlo je 40 godina od kada je prvi put probala hašiš. Mnogi Kristijanini prijatelji su umrli, a ona je, kako kaže, nekim čudom i dalje živa. Nikad nije htela da se odvikne od droge koju je počela da uzima od 12-te godine, a postala je zavisna i od alkohola. Boluje od hepatitisa C koji je dobila osamdesetih godina, a zbog njega i cirozu jetre.

"Mogu da umrem svakog časa, ali ne žalim ni za čim u životu, jer mislim da ništa nisam propustila. U redu sam. Ne bih nikome preporučila da ide mojim putem, ali to je moj život", rekla je Kristijana.

Pogledajte trejler za film "Christiane F":

Pogledajte još