Australijski filmovi koje obavezno morate da odgledate!

Mjurielino venčanje (Muriel's wedding)


Jadna Mjuriel je malo debeljuškasta, malo mrgodna i vrlo opsednuta grupom ABBA. U jednom trenutku, ona odluči da bude impulsivna, uzme blanko ček od majke i ode na tropsko ostrvo! Ostatak vam nećemo reći, pogledajte film!

Dve ruke (Two Hands)


Ovaj film je proslavio Hit Ledžera, tako da je sigurno vredan gledanja. U ovom filmu je Hit dužan gansteru ogromne pare, a i zainteresovan za njegovu žensku - film je malo napet, vrlo zanimljiv.

Mulen Ruž (Moulin Rouge)


Ovo je jedan od najpopularnijih mjuzikala na svetu, i sa razlogom. Film prati kurtizanu i pisca u kog se ona zaljubljuje - obavezno pogledajte!

Ples malog pingvina (Happy Feet)


Ponekad mjuzikle treba gledati u animiranom formatu - u ovom filmu možete čuti velikane kako pevaju - Britani Marfi, Hju Džekmen, Robin Vilijams. A i priča je odlična, malo komedije, malo romantike, mnogo pesme...

Australija (Australia)


Radnja ovog dramatičnog filma se odvija na severu Australije u vreme Drugog svetskog rata, a u njemu glume najbolji glumci koje Australija ima da ponudi - Nikol Kidman i Hju Džekmen, i osim napetosti koja vlada tokom celog filma, tu je romantika koja će vas oboriti s nogu.

Lego film (LEGO the movie)


Priča se vrti oko naizlged običnog komada Lego-a koji biva regrutovan da se bori protiv zločina. Kako je do toga došlo? U pitanju su pobrkani identiteti!

Bejb (Babe)


Sigurno ste makar čuli za film o prasetu koje priča i koje želi da bude gonič ovaca? Obavezno ga pogledajte!

Ako smo slučajno propustili australijski film koji vi volite, slobodno ga podelite sa nama u komentarima!


T.D.

Pogledajte još