Novi dokazi o ubistvu Arkana: Nema potvrde da je iza toga stajao Milošević

Kako je za tu televiziju nezvanično potvrđeno, postoje nova saznanja u vezi sa slučajem ubistva Ražnatovića, i razlozi ubistva jesu političke prirode, ali nema potvrda navoda da iza toga stoji nekadašnji politički vrh Srbije.

Kao osnovni razlozi za ubistvo, za sada se pominju Arkanovo potencijalno svedočenje pred Haškim tribunalom, kao i susret sa jednim visokim zapadnim zvaničnikom za šta postoji svedočenje više lica. Sve detalje bi, prenosi B92, trebalo da otkrije istraga.

Željko Ražnatović Arkan (48) ubijen je 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela "Interkontinental".

Napadači su ga pogodili sa tri hica u glavu, a tada su ubijeni i njegov telohranitelj Milenko Mandić Manda (1956) i Dragan Garić (1953).

Ražnatović je bio najpoznatiji kao vođe Srpske dobrovoljačke garde, paravojne formacije poznate kao "Arkanovi tigrovi", ali je podjednako poznat i po raznim "mutnim" aktivnostima širom Evrope u vreme bivše Jugoslavije. Izvesno vreme aktivno se bavio i politikom.

Za ubistvo Ražnatovića, Okružni sud u Beogradu je 9. oktobra 2006. godine osudio Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića.

Bila je to druga presuda u ovom slučaju, pošto je prethodnu Vrhovni sud Srbije 2002. godine ukinuo zbog nedostatka dokaza.

Dobrosav Gavrić, bivši policajac, u Srbiji osudjen zbog toga ubistva na 35 godina, uhapšen je 2012. u Južnoafričkoj Republici.

Televizija Pink danas je prenela, pozivajući se na izvore u MUP-u, da se ovih dana završava obimna istraga o političkim ubistvima koja su obeležila vladavinu Slobodana Miloševića.

Dosadašnji rezultati istrage, kako je javila ta televizija, ozbiljno upućuju na zaključak da je mogući naručilac nekih ubistava lično Milošević, a u toku su finalne provere ovih navoda nakon čega se može očekivati zvanično saopštenje istražnih organa.

Izvor: B92

Pogledajte još