Odvratni lekovi iz kućne radinosti, i razlozi da ih NE isprobate

Jogurt kao lek za kandidijazu
"Lek" radi tako što umočite tampon u jogurt, zaledite ga, pa ga onda tek stavite. Zamislite jednu od onih divnih reklama za jogurt, i damu koja senzualno umače tampon u šolju sa rečima "Jogurt nije dobar samo za varenje, već pomaže i kod gljivičnih oboljenja." Da... to baš otvara apetit...

Vaginalna krema kao tretman protiv peruti
Od korišćenja jogurta kao vaginalne kreme, do korišćenja vaginalne kreme na glavi... Internet forumi su puni žena koje se kunu da im ove kreme brže raste kosa, i drugih, koje tvrde da je koriste umesto šampona protiv peruti. I, iako je dermatolog potvrdio ovo za perut, ipak sumnjamo da biste želele divnu kosu po tu cenu?

Ugalj za izbeljivanje zuba
Neke žene zapravo utrljavaju crne stvari na svoje zube kako bi ih učinile beljim. Ovo nije tako loše jer se koristi prečišćeni aktivni ugalj, a ne onaj koji koristite za loženje. Svejedno, privremeno ćete ličiti na demona ili na zombija kad promućkate ovo u ustima i ostavite ga na zubima neko vreme kako bi delovalo.

Ušni vosak za groznicu na usni
E, a sad, nešto stvarno gadno. Groznica ume da izgleda prilično loše, ali neko je bio toliko pametan, da ju je učinio još užasnijom... Navodno, treba da kopate po unutrašnjosti svog uveta kako biste pronašli komad voska dovoljno velik da ga razmažete po groznici.

Paukove mreže da ubrzate zaceljivanje rana

Ovaj metod se koristi od prvog veka nove ere, i naučno je dokazano da može da pomogne da rana brže zaceli, ali... da li je brže zarastanje vredno noćnih mora koje ćete imati nakon toga?

Mačji posip da sprečite pojavu akni
Sad zamislite sebe, kako utrljavate male komade mačijeg toaleta sebi po licu. Nažalost, ovo rešenje iz kućne radinosti funkcioniše. Mačji posip sadrži glinu bentonit, koja je jedan od glavnih sastojaka brojnih maski za lice. Ukoliko rešite da ovo probate, imajte samo na umu da neki posipi nisu čista glina, već imaju dodatke poput raznih mirisa koji bi mogli samo da vam pogoršaju akne.

Krema za hemoroide da rešite problem naduvenih očiju
Ovaj trik koristi i Dženifer Aniston, ali postoje i mnogi drugi kućni lekovi za kesice ispod očiju. Možete da isprobate hladne kesice čaja, ili kašike koje ste prethodno stavili u zamrzivač pre nego što pribegnete ovoj kremi.

Sigurni smo da postoje još užasniji kućni lekovi koji vrebaju na tamnim stranama interneta. Da li ste probali neki od gore navedenih "tretmana"? I da li vi znate još neki užas iz kućne radinosti koji biste podelili sa nama (pa da zajedno napišemo drugi deo ovog teksta)?

Foto:yayimages
T.D.

Pogledajte još