Svetski dan šale: Najluđe prvoaprilske podvale!

Danas je prvi april, svetski dan šale i vreme je da se, uprkos svemu što vas pritiska u životu, dobro našalite i nasmejete.

Neke od šala koje su bile toliko originalne, pamte se i dan danas. Evo nekoliko koje će vas sigurno zasmejati.

Berba špageta u Švajcarskoj!

Davne 1957 godine, naravno prvog aprila, BBC je objavio trominutni prilog o uspešnoj i bogatoj žetvi špageta u južnoj Švajcarskoj! Ozbiljno su navedeni uslovi koji su doveli do bogatog roda špageta, kao što je blaga zima, a voditelj Ričard Dimblbi je bio više nego uverljiv. Dok su tekli snimci koji prikazuju kako se špagete „beru“ sa drveća i pakuju u korpe, vodila se vrlo žučna diskusija, te je voditelj vrlo samouvereno i ozbiljno poručio gledaocima: „Za sve one koji vole ovo jelo – ne postoji ništa bolje od pravih špageta uzgajanih kod kuće!”

Ovu prvotravanjsku šalu smislio je kamerman Čarls de Džeger, a za kratko vreme BBC je bio zatrpan pozivima ljudi koji su želeli dasaznaju kako mogu da i oni sami uzgajaju špagete!

Hamburger za levoruke!

Čuveni Burger King objavio je u prvoaprilskom izdanju časopisa “USA Today” uvođenje novog sendviča: "levoruki vuper" koji jeposebno dizajniran za 32 miliona levorukih Amerikanaca. Objavljeno je da novi sendvič uključuje iste sastojke kao i originalni, ali svi su zarotirani za 180 stepeni kako bi levorukim korisnicima bilo lakše da ih jedu!.Sledećeg dana “Burger King” je objavio informaciju da su, iako je sve bilo obična šala, mnogi pohrlili u restorane u potrazi za novim sendvičem!

Foto: yayimages

Pogledajte još