Saznajte koja je najbolja kombinacija čajeva za vašu krvnu grupu

0

Dijeta po krvnim grupama je svima dobro poznata. Da li ste znali da povoljan uticaj čaja na vaše zdravlje zavisi od toga koja ste krvna grupa?

Čaj se smatra zdravim napitkom, a njegov uticaj zavisi i o tome koja ste krvna grupa. Pogledajte najbolje kombinacije čajeva za pojedinu krvnu grupu.

Krvna grupa 0
Osobe koje imaju krvnu grupu 0 su ‘mesni’ tipovi i trebalo bi da izbegavaju mleko, mahune i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želudačna kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja Sencha i čaja Mate, koji je poznata zamena za kafu. Idealan izbor čajeva za njih je mešavina Senche, ginsenga i đumbira, a umesto kafe čaj Mate ili čisti japanski zeleni čaj Sencha, piše Samovar.hr.

Krvna grupa A

To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpuniće svakodnevnim pijenjem prikladnog čaja. Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cveta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mešavina hajdučke trave, nevena i majčine dušice.

Krvna grupa B
Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu obranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebalo bi da piju vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomešavinu od zove, rooibosa, kadulje i melise.

Krvna grupa AB
Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebalo bi da se fokusiraju na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od pirinča. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mešavina vrhunskog zelenog čaja i mente. Za muškarce s krvnom grupom AB posebno se preporučuje mešavina koprive, mente, kataube i rooibosa.

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.