Belaid: Bolji smo od Crvene zvezde

Beograd - Prag, Kako se bliži duel u Pragu, između Slavije i Crvene zvezde tako se temperatura u Češkoj prestonici povećava. Ofanzivni vezista tima sa Eden stadiona Tijani Belaid, u razgovoru za Danas, priča o svojim očekivanjima u prvoj utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. 

- Idemo na pobedu ! Znamo šta nam ona donosi i nemamo pravo na grešku. Srpski klub je ozbiljna ekipa, međutim verujem da ćemo mi biti ti koji će se radovati prolazu u grupe Lige Evrope - tvrdi mladi Tunišanin. 

Da li ste možda ranije čuli za neki tim iz Srbije ?
- Naravno, upoznat sam sa kvalitetima Partizana, najviše zbog Mateje Kežmana, koji je živa legenda mog bivšeg tima PSV. Pored "crno-belih", znam i za Crvenu zvezdu, koja je veliki klub sa lepim stadionom. Srpski fudbaleri važe za dobre tehničare. Ovih dana informacije crpim i od Dušana Vasiljevića, pridošlice iz Kotbusa - govori dvadesetdvogodišnji fudbaler. 

Po dolasku u Slaviju imali ste određenih problema sa trenerom Karelom Jarolimom, u kakvim ste sada odnosima?
- Šef je šef, a ja sam učenik. Naravno, imali smo manji konflikt zbog mog ega, međutim sada je sve u najboljem redu. On kaže - ja izvršavam. Jarolim je najbolji trener sa kojim sam sarađivao, i verujem da ćemo sa njim uspeti u planu osvajanja treće titule uzastopno. Svi smo stali uz njega posle neočekivane eliminacije od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona - priča Belaid. 

Ipak, niste blistali u poslednjoj utakmici češke Gambius lige?
- Bitan je rezultat zar ne, a mi smo na kraju pobedili (1:0) ? Buđeovice su tvrd tim, koji igra uglavnom na kontranapade i bilo je potrebno vreme da ih slomimo. Posle Šerifa, zabeležili smo dve pobede i što je najbitnije vratili veru u sebe. Zbog svega toga verujem i u pobedu protiv Zvezde. 

Prilično ste sanmouvereni, može li to da vam se osveti, možda već u četvrtak?
- Ukoliko ne verujete u sebe nećete nikada uspeti. U karijeri sam igrao nekoliko važnih utakmica i nikada nisam imao tremu. Tako će biti i protiv beogradskog kluba. Važno je samo da na teren izađemo hladne glave i vrelog srca, a onda nam "crveno-beli" i neće biti toliki problem - zaključio je nekadašnji fudbaler Intera i PSV, a sada glavna zvezda Slavije Tijani Belaid.
"Sešivani" dočekuju tim sa Marakane na stadionu Eden, u četvrtak od 20.00. 

Brat na brata 

Zanimljivo je da rođeni brat Tijani Belaida, Aimen nastupa za najvećeg rivala Slavije, Spartu.
- Aimen je sjajan fudbaler i sigurno da Sparta nije pogrešila što ga je angažovala. Među nama privatno nema ni blizu onog rivalstva, koje postoji između navijača ova dva kluba - govori stariji brat iz porodice Belaid. 

Izabrao Tunis 

Tijani Belaid je dugo vagao kada je bila u pitanju reprezentacija za koju će igrati. Ovaj rođeni Parižanin, čiji su roditelji emigrirali iz Afrike, nastupao je za omladinsku selekciju Francuske, da bi se posle poziva 2007. u seniorsku selekciju Tunisa, odlučio da u budućnosti nosi dres "orlova iz Kartagine". 

www.danas.rs

Pogledajte još