Poslovni stil: Budite obučeni za uspeh!

0

Nije poenta samo obući poslovnu suknju, ili odelo i kravatu. Tajna uspešnih ljudi leži u njihovoj garderobi, zato se potrudite da date sebi i tu prednost. Prava odeća vam može doneti više samopouzdanja, kreativnosti, koncentracija… Pogledajte kako

Ono što obučete značajno vam može pomoći da bolje mislite, da budete kreativniji, produktivniji, u boljem raspoloženju ili fokusu.

Studenti koji su na testu iz matematike nosili bele mantile koje nose naučnici, postigli su značajno bolje rezultate. Izgleda da im je mantil podigao nivo koncentracije i ulio dozu samopoudanja. Zato, pažljivo birajte šta ćete obući i  prilagodite to zadacima koji vas čekaju.

Kada nose odela, zaposleni su sebe opisali kao produktivne, vredne pažnje, poverenja i kao autoritete. Kada su obučeni opuštenije, rekli su da su više prijateljski nastrojeni prema drugima. Doduše, odelo se pokazalo kao teret kad se traži kreativnost.

Neverovatnu moć imaju i predmeti za koje se veruje da su od vrednosti –srećne olovke, srećna kravata, srećna ogrlica. Ovakve ’amajlije’ dobro utiču na koncentraciju i samopouzdanje. Slobodno ih koristite kada se radi o važnom sastanku ili zadatku – ako verujete da pomaže, pomoći će.

Muškarac u odelu pre i ljubaznije bude poslužen u prodavnici, ima više sreće u razgovorima sa donatorima i opisan je kao intelignetan i ’akademski tip’. A, žena koja se na razgovoru za posao pojavi obučena svedenije poslovno, bliže stilu muškarca, opisana je kao agresivnija i snažnija i češće dobija posao.

Formalno odelo nije baš uvek najbolji izbor. Kako ćete se obući zavisi i od publike kojoj treba da se obratite – poslovnom svetu, za koji pretpostavljate da će biti u odelima, obratite se takođe u odelu; ako se obraćate mlađoj populaciji i nekom kreativnom timu, prilagodite se njihovom opuštenijem stilu. Zašto? Pažljivije će vas slušati, bićete ubedljiviji i više će vam verovati.

Tako da je pravilo da pravila nema. Nikada ne zapostavljajte značaj garderobe koju nosite i pre odluke mislite o tome kakav utisak tog dana želite da ostavite, sa kim treba da se sretnete, da li treba da impresionirate ili samo treba da na svet donesete novu ideju (tada odelo i kravatu ostavite u ormaru).

Foto: yayimages.com
izvor: Nadlanu, Bizlife

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.