Za utorak, 18. avgust 2009.

BEOGRAD, 18. avgust 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradski dnevni listovi najviše pišu o platformi srpske vlade za predstojeće pregovore sa Međunarodnim monetarnim fondom i odbijanju da porezi na plate budu povećani.

ALO - Pod naslovom "Pahomije organizuje festival za decu!", o tome da vladika vranjski Pahomije, koji je oslobođen optužbi za seksualna zlostavljanja dva dečaka, sada organizuje festival za decu. "Muftija uhapšen zbog dva pištolja!", o policijskoj kontroli reisa islamske zajednice Adema Zilkića.

BLIC - "Vlada neće veći porez na plate", list piše da srpska vlada još nema platformu za pregovore sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda. O mogućoj rekonstrukciji vlade list piše pod naslovom "Pet ministarstava manje u kabinetu Cvetkovića". Teniserka Jelena Janković kaže "Pobedama želim da usrećim mamu".

BORBA - O tome da Srpska pravoslavna crkva venčava osobe koje su promenile pol uz medicinsku dokumentaciju - "Nek je i hermafrodit, samo da je od Boga i da ga je proverio Amfilohije". O polemici ministara pod naslovom "I Dinkić i Dragutinovićka skreću pažnju sa neminovnog smanjenja javne potrošnje".

VEČERNJE NOVOSTI - "Porez buni vladu", prema saznanjima lista, u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića niko nije bio za povećanje nameta građanima i privredi. Pod naslovom "Proveren zbog dva pištolja" list piše da je reis Adem Zilkić bio zaustavljen.

GLAS JAVNOSTI - List piše o podzemnim prolazima u Beogradu - "Podzemni prolazi i dalje tajna". "Verkov jurišnik sabotira rad", o tome da je samozvani vođa štrajkača u fabrici "Stragarit" Slobodan Milošević na platnom spisku gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.

DANAS - "Spuštanje lopte između DS i G17 plus", list piše da bi "najavljena poseta Borisa Tadića, Mlađana Dinkića i Vuka Jeremića Kini mogla da smanji unutrašnje političke napetosti". Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik u intervjuu za list kaže "Tražićemo izbalansirane mere". "Staljinovi potomci iz Ulice Džordža Buša" naslov je reportaže iz Tbilisija.

KURIR - Pod naslovom "Mali diktator!", o tome da je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović uzeo mnogo novca i da će glasati za promene Zakona o informisanju. "Verkov čauš vodi štrajk!", o samozvanom vođi štrajkača u fabrici "Stragarit" Slobodanu Miloševiću.

POLITIKA - "PDV podelio privrednike", list psise da privreda predlaže i uvođenje novih kredita za trajna obrtna sredstva. "Interventna zaustavila reis-ul-ulemu Zilkića i pronasla mu pištolj", o zaustavljanju poglavara Islamske zajednice Srbije. "G17 plus testira svoju snagu", o tome da odluka stranke Mlađana Dinkića da samostalno ide na izbore na Voždovcu ne ugrožava vladajuću koaliciju u republici.

PRES - Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić u intervjuu za list kaze o predloženom zakonu o informisanju: "Protiv zakona i protiv svinje!". "Priveden Zilkić, nosio pištolj bez dozvole", piše list.

PRIVREDNI PREGLED - "Zbuni privredu, pa diži poreze!", o najavama uvođenja novog poreza. "Dug Srbije u svetu - 4,78 milijardi evra", piše list.

Pogledajte još