Beogradski tango susret od 9. do 14. aprila

Organizator festivala Institut Tango Natural i ove godine najavljuje bogat program uz mnogobrojne umetnike i goste iz više od 45 zemalja sveta. O značaju koji festival ima u kulturno-turističkoj ponudi našeg glavnog grada, a i cele zemlje, govori činjenica da je prošle godine ovim povodom u Beograd došlo više od 400 stranaca, a ove godine se očekuje još veći broj učesnika, kao i da je ovaj festival odabran i predstavljen u okviru BELEF-a 2013.

Ovogodišnje izdanje imaće karakter tango-maratona, što znači da će se tango plesati neprekidno, danju i noću. Pored plesnih radionica koje će voditi najpoznatiji argentinski tango plesači, velikih plesnih večeri – milongi, učesnici festivala će moći da plešu i tokom dana, kao i na after party milongama i to na četiri različite lokacije: Studentski kulturni Centar, Mikser House, Teatar 78, Centar za razvoj argentinskog tanga. Za vreme festivala posetioci će moći da uživaju u enterijerima posebno uređenim za ovaj događaj, tango kafeu, koncertima, predavanjima o tango kulturi i muzici, kao i u izložbi poznatih modnih brendova iz sveta tango mode, a večernje milonge će okupiti oko 700 plesača i plesačica koji će prisustvovati spektakularnim nastupima najvećih tango umetnika današnjice.

Učesnici Beogradskog tango susreta ove godine biće ovdašnjoj publici već poznati: Sebastian Arce i Mariana Montes, prema većini najbolji svetski tango par, ali i po prvi put u Beogradu: Sebastian Jimenez i Maria Ines Bogado, prvaci sveta u salon tangu, Carlitos Espinoza i Noelia Hurtado, jedan od najpopularnijih i u Evropi najtraženijih parova, kao i SuperSabino Tango Groove Master, najpoznatiji evropski tango DJ, šarmantna DJ La Rubia i mnogi drugi. Festivalske sadržaje obogatiće i Marko Coghlan koji već godinama peva u Buenos Airesu, kao i beogradski kvintet Tanguango svirajući kako tradicionalnu, tako i modernu tango muziku.

Pogledajte još