NOVI TREND NA INSTAGRAMU: Selfi posle seksa preplavio društvene mreže

0

Novi trend na istangramu je selfi posle seksa. Naime, selfi je doživeo razne transformacije i slikalo se na raznim proslavama, doručak sa prijateljom, druženje sa sa starim, neki selfiji su bili toliko bizarni i bezdušni kao slikanje pored beskućnika…

Međutim, nijedna od načina dokumentovanja sitnica iz modernog života nije toliko bizaran i ne zalazi u intimnost koliko i novi trend na tviteru i instangramu – # aftersek selfie.

Sve više parova postavljaju svoje slike u trenutku kada uživaju u vremenu koje su proveli u intimi.

Većina slika karakterišu zagrljeni parovi koji nasmejano koji gledaju u kameru.

Na ovoj slici par uživa posle seksa.

Dr Kris Kešer, predavač digitalne kulture na Univerzitetu u Sidneju, rekao je da se fenomen selfija munjevito širi svetom i ljudi pokušava da koriste sve više nove i nepoznate platforme društvenih medija, napominjući da nisu svesni koliko su u opasnosti zbog zloupotrebe intimnosti.

Doktor Kešer je rekao da ne treba da čudi što ne postoji norme ponašanja na Instagramu jer je to relativno nova društvena mreža i da se to dešavalo i sa Fejsbukom, kojem je trebalo nekoliko godina da uspostavi norme.

Ali selfi ima jednu posebno psihološku karakteristiku.

“Reč je o potpunoj kontrola nad sopstevnim imidžom, kao suprotnost tome da vas neko drugi fotografiše i ima kontrolu nad time”
, dodao je dr Kris.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.