Otvoreno pismo javnosti i izvinjenje glumcu Srđanu Miletiću

Kao što znate, danas tokom dana objavljeno je prvo saopštenje javnosti povodom neprihvatljivog, rasističkog i, nadasve, uvredljivog teksta pod naslovom “Ustaše prete Vučiću“, a u kojem se govori o glumcu Srđanu Miletiću.

Ovom prilikom upućujemo i javno izvinjenje gospodinu Miletiću a od trenutka otkrivanja ovog teksta, danas pre podne, pokušali smo i da se lično izvinimo.

Ponavljamo da ništa što je navedeno u ovom sramnom tekstu, koji od početka do kraja predstavlja težak slučaj govora mržnje, nije stav redakcije, uredništva ili menadžmenta portala Nadlanu. Naprotiv, svih ovih godina trudili smo se da se, u etičkom smislu, suprotstavimo bilo kakvim diskvalifikacijama na rasnoj, verskoj, nacionalnoj i seksualnoj osnovi. Od takvog opredeljenja nikada nismo odustali.

U međuvremenu, od trenutka objavljivanja prvog saopštenja, utvrdili smo sledeće činjenice:
1. Tekst je unet 10. marta tekuće godine
2. Tog dana tri puta je editovan i prepravljan
3. Nikada nije šerovan ni na jednu od Facebook ili Twitter grupa odnosno profila portala Nadlanu
4. Nikada se nije našao na naslovnoj strani portala ili RSS feed-u
5. Po svemu sudeći, aktiviran je odnosno publikovan u poslednjih 48 sati.

Tekst smo, šokirani njegovom sadržinom, uklonili čim smo ustanovili da postoji. Jasno je da je tendenciozno napisan kako bi se portalu Nadlanu nanela šteta. Na isti takav način, tajno i mimo znanja menadžementa, ubačen je na ovaj portal.

U međuvremenu, obavili smo razgovore sa većinom članova i honorarnih saradnika koji su proteklih meseci bili nagažovani u bilo kom segmentu rada ovog portala. U planu je uključivanje istražnih organa u ovaj proces.

Još jednom upućujemo izvinjenje glumcu Srđanu Miletiću, čitaocima portala i celokupnoj javnosti i prihvatamo odgovornost za ovaj propust bez obzira što je, očigledno, vešto i unapred režiran i osmišljen.

Menadžement portala Nadlanu

Pogledajte još