Kako su nas terali da jedemo kad smo bili mali

4 bake sede, piju kafu i prisećaju se kako su terale svoje unuke i decu da jedu, i mora im se priznati - babe su zakon! Da znate samo koliko je truda i mašte bilo uloženo u to da nas nateraju da pojedemo svu supu, ili da popijemo čaj, pojedemo povrće...

Pored onih standardnih - ako ne isprazniš tanjir nećeš imati muža, nikad nećeš porasti, pokvariće ti se vid, opašće ti kosa, ima i onih maštovitih.

Žaba kornjača jede svu decu koja ne jedu zeleniš. Mi smo njoj svi providni, pa može da vidi ko jede povrće, a ko ne. Možete misliti koliko je košmara ovo izazvalo...

Ako ne pojedeš svu čorbu, nikad se nećeš udati za onog visokog komšiju koji ti se sviđa. Devojčica je imala tri godine, a komšija preko 20, no, jela je supu, i redovno tražila još.

U ovom tanjiru je ceo jedan grad kome treba spašavanje, a u svakoj kašici se oni voze na bezbedno - u tvoj stomak, pa ako ne pojedeš sva ta deca će da se smrznu.
Iako mališan nije voleo palentu, svaki put bi mu zasuzile oči kad pomisli da je nekoj deci hladno jer on neće da ih spasi, tako da je jeo, pa čak i olizivao činiju.

Na čaši za mleko je bila sličica Asteriksa i Obeliksa, i glavni razlog da se popije svo mleko je bilo to što ne želite da se jadnici udave.

Svaki put kad je trebao da se jede prebranac, mama i tata su izvodili indijanski ples i objašnjavali da će kiša padati nedelju dana ako se ne pojede prebranac. Imalo je efekta, jer, em što nijedno dete ne voli kišu, em što je bilo zabavno urlikati sa roditeljima i skakati dok se jede.

Kako su vas terali da jedete kad ste bili mali? Kako vi ubeđujete svoju decu?

Podelite sa nama u komentarima, pa da zajedno napišemo drugi deo.

Foto:yayimages
T.D.

Pogledajte još