Skandal u Zaječaru: Učenica šestog razreda pred porođajem

Učenica (13) šestog razreda Osnovne škole u Zaječaru u sedmom je mesecu trudnoće, a brigu o njoj preuzeo je Centar za socijalni rad.

"Ona je već nekoliko meseci delovala zabrinuto, ali smo smatrali da je u pitanju pubertet. Vešto je krila stomak širokom garderobom, a čim smo posumnjali da je u drugom stanju, pozvali smo nadležne", otkrili su nam u školi.

Devojčica živi u predgrađu Zaječara u iznajmljenom stanu sa majkom koja je bez posla. Radnici Centra su uz saglasnost majke devojčicu smestili u hraniteljsku porodicu, gde će ostati i nakon porođaja.

"Odmah je odvedena na ginekološki pregled jer do sada nijednom nije bila kod lekara. Sve je u redu i porođaj se očekuje u maju",
kažu na odeljenju zaječarske ginekologije.

"Devojčica je u hraniteljskoj porodici i ona ima sve što joj je potrebno u ovakvoj situaciji, počev od ishrane do lekarskog nadzora. Nakon porođaja, ona i beba će se vratiti u tu porodicu
", kazala nam je direktorka Centra Mirjana Andrijašević.

Centar će o devojčici i detetu brinuti dok ona ne napuni 16 godina, a onda se pokreće postupak pred sudom za sticanje punoletstva po osnovu roditeljstva.

Nakon sticanja ovakvog punoletstva, ona i njeno dete biće prepušteni sami sebi.
Devojčica ni po koju cenu nije želela da otkrije ime muškarca sa kojim je ostala u drugom stanju.

"Mislimo na osnovu njenog ponašanja da u intimnom odnosu nije bilo nikakve prisile. Ona apsolutno nikom nije odala ime oca, čak ni drugaricama"
, kažu nadležni.

Izvor: Blic

Pogledajte još