Savršeno ubedljivi razlozi da promenite frizuru

Imate istu frizuru od srednje škole
Iako se najbolje osećate sa frizurom koju ste imali u srednjoj školi i niste je mnogo menjali tokom godina, možda je došlo vreme da je menjate. Prvo, zato što je promena sama po sebi dobra, a drugo, moguće je da se među stotinama različitih stilove krije baš onaj koji je savršen za vas. Zato pogledajte slavne ličnosti koje imaju sličan oblik lica kao vaš i odaberite frizuru koja vam se među njima najviše dopada, i probajte.

Ako se nikada niste šišali

Pritom ne mislimo da ste živeli u pećini ili da se kosa vuče dva metra za vama, već prosto da nikada niste skinuli više od 2-3 centimetra. Odsecanje viška kose može da ima terapeutski efekat, a na stranu što će nakon toga rasti brže već ćete i rasteretiti teme glave od sve te težine.

Uvek ste se pitali kako bi vam stajala druga boja kose
Ako ste uvek bili brineta, vreme je da nabacite pramenove za proleće i da vidite kakvu razliku može da napravi jednostavno farbanje. Za plavuše, isprobajte crveni ili narandžasti preliv. Postoje načini da suptilno promenite boju svoje kose a da to ne bude drastična promena. No, ako ste spremni da isprobate ljubičastu ili zelenu, samo napred.

Upravo ste prošli kroz težak raskid
Ponekad bukvalno sečenje ili farbanje vaše kose posle teškog raskida može da bude upravo ono što vam je potrebno da biste nastavili dalje sa svojim životom.

Uništili ste je
Dosadili su vam dredovi, uništili ste kosu prečestim farbanjem, feniranjem, peglanjem ili vam je samo izgorela na suncu. Nova frizura ne samo što će biti interesantna promena, nego će i pomoći vašoj kosi da se oporavi.

Na kraju krajeva, sve i da vam se ne dopadne nova frizura, kosa će uvek ponovo izrasti.

T.D.

Pogledajte još