Istina ili laž: Možete li biti prijatelj sa bivšim?

Psihoterapeut za veze, Rejčel Susman. autorka “Biblije za raskide” kaže da sve zavisi od samog raskida. “Ako ste se jenostavno prerasli vezu i razišli se. izgubili početnu strast jedno prema drugome i postali više cimeri nego partneri, imate velike šanse da ostanete prijatelji nakon raskida. Ako ste raskinuli zbog stalnih svađa, jedno od vas će sigurno misliti da je ono drugo neodgovorno i površno biće, izdajnik u vezi i da je potpuno odgovoran za raskid. Isti problem koji vas je doveo do raskida bi samo “procureo” u prijateljstvo koje bi pokušali da stvorite. Ako je već tako, bolje je saseći sve i nastaviti dalje.”

Rejčel još napominje damorate biti svesni i svojih osećanja: “Ako jedno od vas nije potpuno spremno za raskid, bolje je ne upuštati se u bilo kakvu “prijateljsku” vezu, jer ona zapravo to ne bi ni bila!”

Vrlo je važno dati bivđim partnerima prostor za “slobodno disanje”. Postite ga da bude nezavisan, ne zovite ga izvesno vreme i tek onda, kada se sve stvari slegnu, dobro razmislite da li ste u stanju da sa njim, njom, budete prijatelj.

Izvor: womenshealthmag

Foto: Yayimages

Pogledajte još