Tončev na saslušanju zbog napada na člana SNS: Nisam ga udario, postoje svedoci

Tončev, koji je i član Predsedništva SPS, za agenciju Beta je kazao da je zatražio da se davanje izjave odloži, jer je bio iznenađen da je osumnjičen.

Tončev je dodao da je angažovao advokate koji su u isto vreme "podneli krivičnu prijavu protiv lekara koji je Slađanu Stajkoviću napisao lažno lekarsko uverenje o nanetoj telesnoj povredi", i najavio da će podneti krivične prijave "protiv lažnih svedoka koji su tvrdili da je udario Slađana Stajkovića".

Aktivista SNS Slađan Stajković prijavio je Tončeva policiji 12. marta, optužujući ga da ga je na predizbornom skupu u selu Jelašnica u surduličkoj opštini fizički napao i udario.

"Protiv Stajkovića sam podneo krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Vranju jer me je vređao po nacionalnoj osnovi, a što se tiče prijave protiv mene za nasilničko ponašanje niti sam koga udario niti ništa slično, ja sam sprečio tamo nasilničko ponašanje", kazao je Tončev.

Tončev je naveo da je "Stajković došao u Jelašnicu, gde je puštan u rad seoski vodovod, pijan, sa namerom da rasturi skup", kao i da je "čak i (Aleksandar) Vučić bio prevaren kada su mu rekli da je on napao aktivistu SNS u Surdulici".

"Da ga ja nisam pomerio, seljaci bi ga pomerili i nastala bi katastrofa. Ja sam se popeo (na zid) uhvatio ga za ruke, došao je policajac u civilu i sklonio ga. Ja nisam došao u Jelašnicu da pravim tuču, on je došao sa tom namerom. Svi se zalažu da institucije rade, i ja se zalažem, 62 svedoka su dala izjavu da me je vređao na nacionalnoj osnovi i da ga nisam udario", tvrdi Tončev.

Medijima su sa predizbornog skupa u selu Jelašnica prosleđena dva snimka, jedan snimljen opštinskom kamerom na kome se ne vidi nikakav kontakt između Tončeva i Stajkovića i drugi, snimljen mobilnim telefonom, na kome se vidi da se Tončev nakon Stajkovićevog dobacivanja penje na zid gde je ovaj stajao i da dolazi do koškanja.

"Ni na tom drugom snimku se ne vidi da sam ga baš udario, možda sam ga uhvatio za ruke a nisam ga udario. Tražiću veštačenje tog snimka", kazao je Tončev.

Izvor: Beta
Foto: Surdulic, Wikipedia - Biso

Pogledajte još