Stanislava Pak: Nikolić daje Vučiću mandat za sastav nove vlade

"Čekamo da se sazove Skupština Srbije. Nakon toga, predsednik Republike prvo će razgovarati s predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem i sa ostalima, a zatim će predložiti mandatara. To će biti Aleksandar Vučić", rekla je Stanislava Pak Stanković na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta SNS je osvojila 158 mandata, koalicija oko socijalista 44, Demokratska stranka 19, Nova demokratska stranka 18, Savez vojvodjanskih Madjara šest, Stranka demokratske akcije tri i Partija za demokratske delovanje dva mandata.

Rok za održavanje konstitutivne sendice novog saziva Skupštine Srbije je 23. april.

Stanislava Pak: Pokušaj da se diskredituje predsednik

Stanislava Pak Stanković rekla je danas da pojedini mediji neistinama pokušavaju da disredituju predsednika Srbije Tomislava Nikolića i da je to žalosno.

Upitana da li je tačno da tašta predsednika Srbije ima diplomatski pasoš kako su pisali pojedini mediji, Stanislava Pak Stanković je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije kazala da je to "čista neistina".

"Tašta presednika Republike nema diplomatski pasoš. Tendencija je da se neistinama diskredituje predsednik Tomislav Nikolić", rekla je ona i dodala da je cilj takvog pisanja da se minimiziraju značaj i efekti poseta Nikolića, medju kojima je i poseta Austriji.

Na pitanje da prokometariše i pisanje pojedinih medija da predsednik Srbije "štiti loše ministre", Stanislava Pak Staković je kazala da se predsednik Republike ne meša u izbor ministara niti bilo koga u vladi.

Ona je dodala da "nema šansi" da predsednik Srbije "na sebe preuzme odgovornost da dodvede svog čoveka (u vladu) pa da se nešto loše desi zbog njega".

"Žalosna je činjenica da se takve beskrupulozne neistine iznose u javnost", kazala je savetnica predsednika Srbije.

Stanislava Pak Stanković sazvala je konferenciju za novinare zbog, kako je navela, brojnih pitanja i tema koje su otvorene u javnosti i mnogih napisa u medijima za koje je kazala sa nisu istiniti.


Srbija neće podržžati sankcije

Srbija se neće svrstavati "na bilo koju stranu u bilo kakvim konfliktima i neće podržati sankcije", jer njihove posledice trpe samo građani, a ne politička elita i one su sredstvo koje samo podstiče kriminal, istakla je danas savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da Srbija neće podržavati vojno, već samo mirovno rešavanje problema.

"Srbija neće podržati sankcije jer smo ih mi najbolje osetili na svojoj koži. Posledice trpe građani, a ne politička elita. Sankcije su sredstvo koje samo podstiče kriminal u svim pojavama i oblicima. Iz tog ličnog iskustva nećemo se tome priključivati", naglasila je Pak Stanković.

Izvor: agencije
Foto: Beta - Milan Obradović

Pogledajte još