Letnja doza znanja i iskustva: Otvoren konkurs za Coke Summership program

Mogućnost da se prijave za učešće u programu imaju svi studenti završnih godina akreditovanih univerziteta u Srbiji i oni koji su diplomirali u periodu od poslednje dve godine. Izabrani studenti, koji prođu proces selekcije, će kroz praksu u kompaniji i rad sa mentorima imati priliku da unaprede svoje veštine , prvenstveno iz oblasti biznisa i menadžmenta, koja će im pomoći pri budućem zapošljavanju. Veštine u upravljanju projektima, liderske sposobnosti, poslovna komunikacija i timski rad, samo su neke od oblasti u kojima će se polaznici usavršavati.

Prošle godine, u programu Coke Summership je učestvovalo 26 praktikanata, a mnogi od njih nastavili su nakon toga da grade svoju karijeru u kompaniji Coca-Cola Hellenic na različitim pozicijama.

Lazar Živković sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu jedan je od prošlogodišnjih polaznika programa. „Za 30 dana sam upoznao super ljude koji predano i efikasno obavljaju svoj posao. Bio sam deo tima, rešavao različite poslovne zadatke i izazove i bio prihvaćen od svih kao punopravan član kompanije. Takođe sam stekao ogromno iskustvo, samopouzdanje, radnu naviku i znanje koje me čini konkurentnijim na tržištu. Imao sam sjajnog mentora, uz čije sam smernice ali i slobodu da radim ravnopravno sa njim, stekao dovoljno znanja da mogu da obavljam posao Market Developer-a potpuno efikasno što samo po sebi predstavlja najveću nagradu. Kao najvredniju stvar sa prakse definitivno izdvajam to da sam upoznao veoma zanimljive ljude, kako kolege praktikante, tako i kolege u distributivnom centru u Nišu. I iskreno im se zahvaljujem što sam bio prihvaćen kao deo tima“.

Program je koncipiran po principu mentorskog rada, a jedan od mentora Dušan Đokić, tim lider Sektora proizvodnje, kaže da praksa uz dobru organizaciju može biti dovoljna za upoznavanje sa projektom i sektorom u kojem bi praktikant radio. „Moj odnos sa praktikantima je, iz mog ugla, zaista bio odličan. Svi su bili pristupačni, otvoreni i sa pozitivnim stavom. Nadam se da smo mi, kao njihovi mentori, uspeli da im ispunimo očekivanja kroz upoznavanje sa procesom, tehničkim detaljima koji su ih interesovali, timom i ostalim sektorima. Smatram da je program letnje prakse od velikog značaja za te mlade ljude. S obzirom na to da sam i sam učestvovao u letnjoj praksi jedne internacionalne kompanije, verujem da će i naši praktikanti poneti lepa iskustva sa sobom i podeliti ih dalje. Sa druge strane, i mi smo dobili odličnu priliku da upoznamo vredan kadar čiji potencijal ćemo svakako uzeti u obzir pri odabiru budućih kolega“.
Coke Summership trajaće šest nedelja, tačnije od 25. jula do 5. septembra 2014. godine. Praktikanti rade pet dana u nedelji – četiri dana puno radno vreme, dok je peti dan predviđen za treninge. Svi studenti koji uđu u program dobijaju sertifikat da su završili praksu i ući će u bazu za potencijalne zaposlene kompanije Coca-Cola Hellenic.

Aplikacija za prijavljivanje i više informacija o Coke Summership programu mogu se naći na: www.cokesummership.com ili na FB stranici Fabrika radosti. Konkurs je otvoren do 5. maja 2014. godine.