Otkriveni neverovatni detalji: Svi pokušaji atentata na Kim Džong Ila

Nekadašnji bezbednosni službenik je odlučio da otkrije sve što zna o pokušajima ubistva i smenjivanja nekadašnje čelične ruke Pjongjanga.

On navodi da su Kim Džong Ila pokušavali da ubiju mitraljezom, pomoću kamiona od 20 tona, pa čak i raketom.

"Dezerter" se predstavio samo kao "Gospodin K" i priča da je jednom prilikom snajperista pokušao da ubije lidera Severne Koreje pomožu mitraljeza, ali je bio uhapšen pre nego što je izvršio napad.

Sledeći pokušaj je skoro uspeo. Gospodin K. kaže da je na kolonu vozila u kojima je bio Džong Il naleteo 20 tona težak kamion, ali su diktatorovi telohranitelji bili previše spretni. Kamion je naleteo na "lažnu" limuzinu, koja se nalazila u koloni baš da bi zavarala bilo koga ko pokuša da napadne Ila.

Gospodin K. se prisetio i dva pokušaja državnog udara. Jedan se desio kada je grupa htela da digne u vazduh Ruski konzulat u jednom od gradova u unutrašnjosti, kako bi to dovole do vojnog sukoba sa ovom moćnom državom.

Drugi je bio još neverovatniji. Nekoliko raketnih napda na Pjongjang. Oba pokušava su bila otkrivena pre nego što su sprovedeni.

Ovo je sve dovelo do neverovatne paranoje kod Kim Džong Ila. Recimo, jedna od stalnih praksi jeste da se pretresaju svi članovi porodice koji žele da se srednu sa liderom. On je konstantno bio okružen obezbeđenjem, policijom i vojnicima.

Prema poslednjim izveštajima, Kim Džong Un nastavlja sa paranojom, i namerava da "očisti naciju" od izdajica.

Preko dve hiljada ljudi će biti ispitano, pre svega zbog svoje lojalnosti prema pokojnom Kin Džong Ilu.

Paranoja, koja se u Kim Džong dinastiji nasleđuje, ide dotle da se istorija često menja u zavisnosti šta im odgovara u tom trenutku.

Foto: Wikipedia - Presidential Press and Information Office
Izvor: Blic

Pogledajte još