"Slike iz podzemne" u Knez Mihajlovoj do 24. aprila

Predstavljeno je 29 autora: Gail Anderson, Marshall Arisman, Gene Case, Ivan Chermayeff, Paul Davis, Sal DeVito, Louise Fili, Audrey Flack, Nathan Fox, Bob Gill, Robert Giusti, Milton Glaser, Phil Hays, Steven Heller, Mirko Ilić, Viktor Koen, Stephen Kroninger, Marvin Mattelson, James McMullan, Jerry Moriarty, Tony Palladino, Stefan Sagmeister, David Sandlin, Paula Scher, Eve Sonneman, Gilbert Stone, George Tscherny, James Victore and Robert Weaver. Kustos izložbe je Anthony P. Rhodes, izvršni predsednik Škole za vizuelne umetnosti koji je od 2007. kao kreativni direktor bio odgovoran za plakate.

Škola za vizuelne umetnosti je više od šest decenija vodeća institucija u obrazovanju umetnika, dizajnera i kreativnih profesionalaca. Na fakultetima rade istaknuti profesionalci, dinamičan kurikulum koncipiran je tako da je naglasak na kritičkom razmišljanju, a u Školi za vizuelne umetnosti veoma se ceni inovativnost i vodi računa o razvoju svesti za društvenu odgovornost.

U kampusu na Menhetenu stanuje više od 6.000 studenata, a 35.000 bivših studenata iz preko 100 zemalja sveta čini ovu školu jednom od najuticajnijih umetničkih zajednica na svetu.

Izložba je post festum događaj Međunarodne konferencije Dizajner: autor ili univerzalni vojnik.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.