SAVET PLUS: Za šta sve možete koristiti omekšivač za veš

Osvežava prostor - Ako ne želite da trošite novac na kupovinu osveživača vazduha, možete ga napraviti sami - od omekšivača, piše Novimagazin. Bočicu s raspršivačem napunite vodom i omekšivačem u razmeri 1:3. Poprskajte tom mešavinom zavese, tepih i drugu tkaninu kojoj želite udahnuti prijatniji miris. Takođe, možete time osvežiti i unutrašnjost automobila.

Uklanja statički elektricitet - Kako biste sprečili brzo nakupljanje prašine na televizoru ili na plastičnim površinama u stanu, nekoliko kapi nerazređenog omekšivača stavite na krpu za brisanje prašine i obrišite njome željeni predmet. Tako ćete sprečiti stvaranje statičkog elektriciteta koji privlači prašinu i imaćete čist i mirisan nameštaj.

Glatkim površinama daje savršeni sjaj - Ako želite sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje savršeni sjaj, pomešajte čašicu omekšivača sa četiri čašice vode i napunite bočicu sa raspršivačem. Poprskajte krpu za brisanje prašine i obrišite staklene površine u stanu, tuš kabinu i druge čvrste i glatke površine a zatim ih obrišite suvom krpom.

Olakšava skidanje starih tapeta - Pomoću omekšivača možete skinuti stare tapete sa zida. Napravite mešavinu od jednog do vrha punog čepa omekšivača i četiri šoljice vode. Sunđerom umočenim u ovaj rastvor natopite tapete i ostavite da stoji 20-30 minuta nakon čega ćete sa lakoćom moći da ih skinete sa zida.

Omekšava kistove i četke za slikanje - Kistovi i četkice za slikanje biće mekši ako ih nakon upotrebe operete u vodi u koju ste nakapali tek nekoliko kapi omekšivača. Budite sigurni da kod sledeće upotrebe više neće biti onako tvrdi i kruti.

Za kosu
- Ako hitno morate da perete kosu, a nemate balsam, iskoristitie omekšivač za veš. Naravno, nemojte ga stalno koristiti, ne znamo kakve posledice bi moglo dai ma, ali zaj ednokratnu upotrebu, kad je frka, može da posluži.

Foto: yayimages

Pogledajte još