Šta možemo očekivati u novoj sezoni "Igre prestola"?

U seriju dolaze i novi likovi, a neki stari se vraćaju kako bi dodatno zakomplikovali situaciju u Sedam kraljevstva.

Oberyn Martell

Lik Oberyna Martella glumiće Pedro Pascal. Oberyn je jedan od važnijih novih likova s juga Westerosa koji će biti predstavljen u 4. sezoni. Smrtonosni istrenirani ratnik putuje u King's Landing na venčanje kralja Joeffreya i Margaery Tyrell sa skrivenim namerama i u potrazi za pravdom.

Ellaria Sand

Ellaria je ljubavnica Oberyna Martella i majka njegove najmlađe dece. Glumiće je Indira Varma. Ellaria je nezakonito dete lorda Harmena Ullera i prati Oberyna na njegovom putovanju u King's Landing.

Alliser Thorne

Lik Allisera Thornea već se pojavio u seriji, a sada je potvrđeno da se njegov lik vraća u novoj sezoni. Allisera glumi Owen Teale i kad smo ga poslednji put videli u seriji zagorčavao je život Jonu Snowu.

Tycho Nestoris

Tycho je predstavnik Gvozdene banke Braavosa, a glumi ga Mark Gatiss, mnogima poznat kao autor "Sherlocka" koji je oživeo lik Mycrofta Holmesa. U prvoj sezoni Ned Stark otkriva dug Gvozdenoj banki nastao zbog pozajmljivanja novca za gozbe kralja Roberta. Tycho sada dolazi da naplati dug, ali to neće biti lak zadatak.

Mace Tyrell

Lik oca Margaery Tyrell glumi Roger Ashton-Griffiths. Mace ima reputaciju glupog, ali i dobroćudnog čoveka. Njegove navodno beskrajne zalihe novca staviće ga u moćnu političku poziciju.

Glumačka ekipa "Igre prestola" odradila je mnoge promotivne intervjue u poslednjih nekoliko meseci. Iz mnogih izjava moglo se naslutiti kako su se autori serije držali književnog predloška, ali ostavili su prostora i eventualnim promenama koje bi možda mogle da nas šokiraju. Sve su to, za sada, samo nagađanja koja će se potvrditi ili demantovati tokom sezone, ali sigurno je to kako već poznate i likove očekuju velike promene.

Ohrabreni pokoljem na Crvenom venčanju u kojem su stradali mnogi od njihovih neprijatelja Starkova, Lannisteri i dalje vladaju sa Gvozdenog prestola. U novoj sezoni moraće da odgovori na nove pretnje s juga, istoka i severa. Jaime Lannister i Cersei ponovo će se ujediniti. Jaime je dobio novu unutrašnju snagu, ali Cersei, koja je uvek zavisila od njegovog statusa alfa muškarca, neće se svideti njegovo fizičko slabljenje. "U njenom umu on je bio najjači vojnik, najjači muškarac koji ju je uvek štitio. Za njega je to bilo veoma traumatično putovanje, ali sve vreme je želeo da joj se vrati. Ali to neće biti lagano. Puno se dogodilo i u njenom životu", rekao je Nikolaj Coster-Waldau o dogodovštinama svog lika.

Kit Harrington najavio je kako Jona Snowa očekuje njegova najveća sezona. Nad glavom mu više ne visi patrijarhalna figura koja mu govori šta mora da radi i Snow se upušta u borbu za moć.

Sansa Stark napokon beži iz King’s Landinga. Najstarija Starkova kći okružena je neprijateljima od smrti svog oca u prvoj sezoni. Prema knjizi, Sansa bi u ovom trenutku trebalo da postane pion u rukama drugih ljudi koji će preko nje ostvariti svoje namere, a na koji će se to način odigrati u seriji saznaćemo uskoro. Lik Aryje Stark takođe će doživeti transformaciju na svom putu u Braavos.

Daenerys Targaryen će u novoj sezoni pokazati svu svoju moć i spremnost na osvajanje Meereena.

U pratnji svoja zastrašujuća tri zmaja i vojske krenuće u "oslobađanje" najvećeg grada trgovaca robljem na istoku koji bi mogao da je snabde snagama. U ovoj sezoni saznaćemo hoće li izvršiti svoj krajnji plan, otploviti u Westeros i preoteti Gvozdeni presto lannisterskim uzurpatorima.

Sudbina kralja Joeffreya takođe je jedna od ključnih priča u ovoj sezoni, a mnogi fanovi serije i knjige žarko žele da saznaju hoće li se autori strogo držati književnog predloška i na koji će način uticati na priču ako naprave promene u razvoju njegovog lika.

Izvor: Index

Pogledajte još