Ibrahimović spreman za debi u Barseloni

BARSELONA, 18. avgusta 2009. (Beta-AP) - Novi fudbaler Barselone Zlatan Ibrahimović trebalo bi da na sutrašnjoj prijateljskoj utakmici sa Mančester Sitijem debituje za katalonski klub, pošto se oporavio od operacije leve ruke.

"Zlatan izgleda dobro, lepo se i uklopio. Verovatno će sutra malo i igrati kako bi mogao da polako ulazi u ritam", rekao je danas trener Barselone Pep Gvardiola o igraču koga je evropski i španski šampion doveo iz Intera i platio 66 miliona evra, a pri tom u Milano poslao Samjuela Etoa.

Gvardiola će sutra moći da računa i na Lionela Mesija, koji se oporavio od povrede leve noge. Odsutan je i dalje Andres Inijesta, koji još nije sasvim spreman pošto je prvo imao problema sa povredom noge, a posle i sa virusom.

"Andres je bolje, ali je imao virus zbog kojeg je dosta izgubio na kilaži. Virus je zaista mnogo uticao na njega, nije mogao da trenira, a pogodila ga je i smrt (fudbalera Espanjola Danijela) Harkea. Malo po malo, ipak, popravlja se i očekujemo da nam se uskoro pridruži", ocenio je Gvardiola.

Trener Barselone je priznao da do kraja prelaznog roka, 31. avgusta, očekuje još nekoliko novih fudbalera u timu.

"I dalje nam treba jedno ili dva pojačanja, ali i ako ih ne bude to neće biti izgovor. Ako ti igrači dođu, odlično. Ako ne, nije problem, igrači koji su tu su sasvim dobri", kazao je Gvardiola i dodao da će u slučaju nedolaska novih igrača konkurenciju u timu pojačati sadašnjim članovima Barseloninog rezervnog tima.

Pogledajte još