Šumaher se konačno budi!

Legenda Formule 1 Mihael Šumaher, koji je već duže od tri meseca u komi, počeo je da reaguje na zvuk i uspostavlja kontakt očima sa svojom porodicom.

Nakon što su lekari pre desetak dana objavili ne baš sjajne prognoze, Šumaher je počeo da pokazuje veliki napredak u oporavku i procesu buđenja.

Prema najnovijim informacijama, pored toga što povremeno dolazi svesti i reaguje na bol, Mihael je počeo da reaguje i na glasove članova porodice sa kojima uspeva da nakratko uspostavi kontakt očima.

Ovo je veliki pomak s obzirom na to da proteklih meseci nije pokazivao nikakve znake ozdravljenja. Porodični prijatelj Šumaherovih Žan Alesi izjavio je da je prilikom poslednje posete primetio veliki napredak.

„U početku je Mihael reagovao samo na bol, kad bi, recimo, bio stegnut. To je mogla biti nesvesna reakcija njegovog tela, ali tokom poslednje posete shvatio sam da stvari zaista idu nabolje. Porodica oseća olakšanje i veliku radost", rekao je Alesi.

Lekari i rodbina su svesni da je put do oporavka i dalje veoma dug, ali s obzirom na dešavanja u proteklih nekoliko dana, među Šumaherovim bližnjim vlada optimizam.

Naime, i prijatelj vozača, njegov bivši klupski kolega iz Ferarija Felipe Masa, potvrdio je da se njegovo stanje poboljšava, kao i da se nada da će vremenom biti sve bolje.

„Ne mogu da opišem rečima koliko sam uzbuđen. Moje svakodnevne molitve za njegov oporavak su uslišene, sada se samo nadam da će dobre vesti nastaviti da stižu”, izjavio je Masa.

Izvor: Kurir

Pogledajte još