Određen pritvor Radomiru Počuči i pripadniku organizacije "Naši"

Foto: Facebook

Sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor zbog opasnosti da bi tokom istrage mogli da ponove krivično delo, precizirala je u izjavi za Tanjug portparol suda Dušica Ristić.

Danas su Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal privedeni: Radomir Počuča zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 KZ RS objavljivanjem izjave putem „Facebook“ korisničkog naloga pod nazivom „Radomir Bata Počuča“, a u vezi javnog skupa Udruženja građana „žena u crnom“, kao i pripadnik organizacije „Naši“ Ivan Ivanović zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo rasne i druge diskriminacije iz člana 387 KZ RS objavljivanjem teksta na internet prezentaciji „SNP Naši“ u vezi sačinjavanja i objavljivanja spiska tzv. „30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima“.

"Dana 07.04.2014. godine Odeljenje VTK SBPOK MUP RS saslušalo je navedena lica, posle čega je sprovedena mera policijskog hapšenja i sprovođenja Radomira Počuče i Ivana Ivanovića u prostorije Tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Beogradu koje je pokrenulo istragu protiv navedenih lica u sklopu koje je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predloženo određivanje pritvora prema okrivljenima" navodi se u saopšenju.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal nastavlja postupanje u pravcu utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi ovih kao i drugih srodnih krivičnih dela za koje postoji osnovana sumnja da su izvršena tokom proteklih dana, o čemu će blagovremeno obavestiti javnost.

Blic

Pogledajte još