Užasne navike koje dame (uspešno) skrivaju od muškaraca, i kako da ih se rešite!

Možete ih se rešiti!

1. Grickanje noktiju
Kao prvo, ispod njih ima svakakvih užasa, koliko god često prali ruke. Kao drugo, uništavate odlično nalakirane nokte.

Ako mislite da će vas to smiriti, imajte uvek oko zgloba ruke gumicu za kosu i povucite je jako svaki put kada uhvatite sebe s prstima u ustima. Ako vam se ovakav metod ne dopada, pronađite manikirku koja je prava umetnica u oslikavanju noktiju. Teže je uništiti nokte ako svakih nekoliko minuta zaljubljeno posmatrate i uzdišete: Tako su lepi.

2. Tehnologija, tehnologija...
Ne možete da izdržite seriju reklama na TV-u tokom epizode svoje omiljene serije bez proveravanja šta se novo dogodilo na društvenim mrežama ili bez čeprkanja po telefonu? Ustvari, ne možete uopšte da izdržite bez toga, gde god bili, šta god radili?

Za ovo postoji jednostavan način. Uzmite u ruke knjigu!

3. Cigarete/Gazirana pića/bilo šta što je loše, a taako uživamo u tome

Fazon je sledeći: nikako ne pokušavajte da se odviknete od svega odjednom. Ako se odvikavate od pušenja, popijte poneko gazirano piće. Ako se odvikavate od gaziranog pića, pojedite pljeskavicu. Ako i dalje ne možete da prestanete, pa... Imajte na umu da od gaziranih pića dobijate gasove. Eto!

4. Slatkiši u pola noći
Što se tiče slatkiša u pola noći... Vidite, slatkiši tako kasno... Oni... Hm!

Znate šta, to je divan ritual i donosi toliko zadovoljstva da je greh prekinuti ga. Jednostavno tokom dana jedite što više salate i budite fizički aktivni. A u slatkišima uživajte. Uživajte, uživajte, uživajte!

5. Igranje s kosom
Konstantno dodirivanje kose otkriva veliki broj drugih problema. Često se, doduše, smatraju znakom nevinosti i ranjivosti.

Stručnjaci kažu da se igramo s kosom kada se osećamo nesigurno i kada nam je potrebno da se opustimo. Zato, ako primetite da vrtite pramen tokom razgovora s šefom, spustite ruke i duboko udahnite. Ako baš ne možete da izdržite, nakon razgovora idite u toalet i zabijte ruke u kosu.

6. Ali trebaće mi to!
Naravno, zvoncare su izgledale divno pre mnogo godina i imale su kratak come back u jednom trenutku, ali zar zaista mislite da ćete ih ikada više obući?! Ne. Naravno da ne. Dakle, one samo zauzimaju prostor u ormanu i korisne su samo zato što vam je orman prenatrpan nepotrebnim stvarima do te mere da je sve zbijeno i maltene se pegla.

7. Razvlačenje po krevetu
Možda niste znali, ako ovo utiče na ritam sna, što dalje loše utiče na telo, što pak loše utiče na navike u ishrani. Kažu da je ovo (mada je moguće da nas samo plaše) jednako tome da pojedemo četiri sladoleda svake noći.

Dakle, vreme za ustajanje je onda kada je vreme za ustajanje.

8. Poštansko sanduče
Prava pošta i dalje postoji. Nemojte dozvoliti da ne obratite pažnju na račune zato što vam ih nisu poslali na mejl ili zato što vam neki frajer iz Elektrodistribucije nije poslao u inboks na Fejsbuku: Lepotice, moraš da platiš struju do prvog novembra.

Kako biste se uvek setili da pregledate poštu, možete kupiti zanimljivo i originalno poštansko sanduče ili ga samostalno ukrasiti.

9. Cipelarnik je prazan
Ali ne zato što nemate obuću, već zato što se nikada ne setite da je vratite tamo gde stoji. Ako je hodnik prepun obuće, pas će sažvakati neki komad. Saplešćete se u toku noći. Izgubićete jednu cipelu i tako raspariti divan par za koji ste odvojili pola plate. Gledajte na saginjanje po cipele kao na divnu vežbu za leđa. Na primer.

10. Manje vina, manje vina!
Sačuvajte velike količine vina koje pijete uz film, šminkanje, doručak, ručak, večeru i razgovor telefonom za situacije u kojima će vam zaista zatrebati. Recimo, kada vas prijatelji zapitkuju kako je moguće da nemate dečka.

izvor: Nadlanu, Ženski kutak.

Pogledajte još