NAGOVORILI GA: Laušević se vratio glumi!

0

Na nagovor pesnikinje Ivanke Radmanović, slavni glumac Žarko Laušević pristao je da se posle 15 godina vrati osnovnoj profesiji.

U okviru humanitarnog projekta “Pesme koje vide”, namenjenom slabovidim osobama, Lauš je sa glumicom Lorom Orlović recitovao pesme sa CD-a “Amarant ili o beskrajnoj ljubavi”, koji je nedavno objavljen. Lora za „Blic“ kaže da je Žarko na nju ostavio snažan utisak.

– Lauš je prihvatio da glumi, doduše samo svojim glasom, u projektu koji je humanitarnog karaktera i koji je namenjen slabovidim osobama. Upoznala sam ga u Njujorku, u studiju “Bombastik” producenta Roka Đokovića. Ostavio je na mene jak utisak, zrači unutrašnjom toplinom, pravi je čovek “Dawn on Earth”, što bi rekli Amerikanci – priča Orlovićeva.

Ona dodaje da je Laušević veoma skroman.

– To je bio period posle velikog uspeha njegove autobiografske knjige u Srbiji. Bio je veoma ponosan na to, ali se nije razmetao. On je realan i veoma je posvećen umetnosti. Proveli smo divne trenutke radeći na ovom projektu i u razgovorima o umetnosti. Imala sam utisak da je Žarko veoma dobro obavešten o stvarima koje se dešavaju u našoj zemlji, sa mnogim prijateljima, glumcima je i danas u kontaktu preko interneta. Zajednička nam je želja bila da uradimo nešto od srca, besplatno, kako bismo pomogli onima kojima je projekat namenjen – kaže Lora Orlović.

Prihod od prodaje CD-a namenjen je revitalizaciji biblioteke za slepe i slabovide “Dr Milan Budimir” u Beogradu.

Performans umetnik
Lora Orlović je u Americi veoma priznata kao performans umetnik.

– Moj performans “The delight of self destruction” izvela sam više puta i dobila mnogo lepih kritika. Pozvala sam i Žarka na neke od mojih novih performansa koje planiram ove jeseni. U Njujorku radi mnogo naših umetnika koji nisu toliko uspešni kao Marina Abramović. Umetnost performansa je vrlo širok pojam i mislim da je publika u Srbiji malo upućena u sve njegove oblike – kaže Lora, koja je trenutno u Beogradu sa suprugom Aleksandrom Žikićem, publicistom i rok kritičarom.

Alo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.