Kim Džong Un pogubio ministra odbrane bacačem plamena!

0

Funkcioner O Sang Hon pogubljen je bacačem plamena, a razlog je bila povezanost sa tečom severnokorejskog lidera koji je ubijen streljanjem i čije je telo navodno bilo bačeno gladnim psima.

Foto: AP/Wong Mayee

Kontroverzni severnokorejski lider Kim Džong Un naredio je ubistvo ministra odbrane, i kao da to nije dovoljno šokantno, naložio je da se pogubljenje izvrši bacačem plamena!

Prema nekim tvrdnjama ovo je 11. smrt koju je Kim naredio u protekle tri godine otkad je preuzeo vlast, nakon smrti oca.

Kim se pre teče otarasio i nekoliko drugih rođaka koje je proglasio krivim za korupciju i aktivnosti koje su u suprotnosti sa politikom Radničke partije.

Nakon egzekucije Džong Un je ukinuo odeljenje partije na čijem je čelu trebalo da bude nesrećni Sang Hon.

Veruje se da je Hon pogubljen jer je nastavio da sledi Jang Songove instrukcije i pretvorio Ministarstvo odbrane u privatno obezbeđenje ne bi li zaštitio svoje poslove.

Takođe se veruje da je još jedan razlog za ekzekuciju i taj što je ministar lumpovao i pijančio tokom obeležavanja godišnjice smrti Kim Džong Ila.

Južna Koreja strahuje da će se čistke u Pjongjangu nastaviti jer bi mogle da dovedu do povećane nestabilnosti odnosa dve zemlje.

Izvor: Telegraf

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.