Ove firme su najveći srpski poreski dužnici!

Mayboro / Yayimages

Simpo je sa 4, 2 milijarde dinara i dalje je najveći poreski dužnik među privatnim firmama, dok su treći i četvrti na ovoj listi Krušik Valjevo sa 2,3 milijarde dinara duga i PTT Namenska sa 1,8 milijardu dinara.

Prema podacima Poreske uprave Srbije, na najnovijem spisku najvećih dužnika su i Kompanija Borba koja za poreze duguje 1,7 milijardu dinara, ali i Monus koji državi po ovom osnovu treba da uplati 1,4 milijardu dinara.

Na prethodnom spisku dužnika koji je Poreska uprava objavila pre tri meseca, međutim, ova kompanija, čiji je vlasnik Predrag Ranković Peconi, nije se nalazila, a novina u odnosu na spisak iz januara je i činjenica da je kompanija Sloboda iz Čacka drastično smanjila svoj dug.

Naime, dug te kompanije trenutno iznosi gotovo 146 miliona dinara, dok je pre tri meseca Poreska uprava od ove čačankse fabrike potraživala 2,54 milijarde dinara.

Koncern Farmakom, u vlasništvu Miroslava Bogićevića je od kraja protekle godine do danas, svoj poreski dug povećao za oko pola milijarde dinara, na 1,7 milijardi dinara.

Istovremeno FK Crvena Zvezda, koji je pre tri meseca za poreze i doprinose dugovao oko 437 miliona dinara, sada se ne nalazi na spisku poreskih dužnika, a FK Vojvodina je gotovo duplo smanjio svoja dugovanja, sa 76 miliona dinara na 36,1 milion dinara.

Dug FK Smedereva se povećao za oko tri miliona dinara na 275 miliona dinara.

Luka Beograd, u vlasništvu Milana Beka, duguje 685 miliona dinara, a preduzeća u vlasništvu Dragana Đurića, Zekstra, Optika i Veterinarski zavod državi duguju 461 milion dinara.

Poreska uprava objavila je danas spisak najvecih poreskih duznika na dan 26.3. 2014.godine, na kome se ne nalaze dužnici koji su u postupku reprograma dugovanja.

B92

Pogledajte još