Hapal: Gol u gostima daje Žilini šansu da prođe Partizan

BEOGRAD, 18. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera slovačke Žiline Pavel Hapal ocenio je da bi gol u gostima protiv Partizana u prvom meču baraža za Ligu Evropa njegovoj ekipi značajno uvećao šanse za plasman u dalje takmičenje.

"Naš prvi cilj je da postignemo gol u gostima, što nam je u ranijim utakmicama uvek polazilo za rukom. Partizan igra napadački, a mi ćemo u Beogradu pokušati da se odbranimo i da iskoristimo svaku šansu za pogodak", rekao je Hapal za sajt slovačkog kluba.

Žilina je u prethodnom kolu kvalifikacija eliminisala splitski Hajduk, a Hapal je ocenio da će njegovom timu biti znatno teže protiv šampiona Srbije.

"Partizan ima kvalitetniju ekipu od Hajduka. Prema onome što sam video, Partizan je stabilniji i borbeniji tim od Splićana. Biće veoma teška utakmica, ne samo zbog toga što se igra u Beogradu", izjavio je 40-godišnji stručnjak.

Uprkos tome, Hapal je istakao da je uveren u kvalitet svoje ekipe i mogućnost prolaska u Ligu Evropa.

"U ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika, ali mislim da možemo da igramo sa svakim rivalom. U mečeve sa Partizanom moramo da uđemo sa dovoljno samopouzdanja i verom u sopstvene snagu", kazao je on.

Hapal je dodao da, osim povređenog odbrambenog igrača Stanislava Angeloviča, svi ostali fudbaleri konkurišu za tim pred duel sa Partizanom.

Ekipa Žiline odradiće trening sutra na stadionu Partizana, a utakmica se igra u četvrtak od 20.15.

Pogledajte još