Određen pritvor do 30 dana za "Pink Pantere"

Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor za Ivana Šteka, zvanog "Ćaćala", Ivana Vasileva, zvanog Icko, Stefana Cvetkovića, zvanog Cajs, zbog opasnosti od bekstva kao i mogućnosti da bi mogli da ponove krivično delo, izjavila je portparolka suda Dušica Ristić.

Marku Markoviću određena je mera zabrane napuštanja boravišta.

Prethodno je Tužilaštvo za organizavi kriminal saslušalo osumnjičene i pokrenulo istragu protiv njih.

Protiv pripadnika ostalih 14 pripadnika te grupe koji su tokom 2013. godine uhapšeni u Nemačkoj i Švajcarskoj, postupci za pljačke tamošnjih zlatara vode se u tim državama.

Policija je juče u saradnji sa tužilaštvom za organizovani kriminal kao i policijskim službenicima Nemačke i Švajcarske uhapsila ovu četvoricu.

Tokom 2013. godine, u više navrata, prilikom izvršenja razbojništva u juvelirnicama u Nemačkoj uhapšeno je 11 članova te organizovane kriminalne grupe.

To su Milorad Đokić, Obrad Petrović, Duško Vićentić, Vladimir Petrović, Bojan Vasilev, Marko Samardžić, Zlatko Ajdanić, Vladimir Simeunović, Nikola Sparić i Aleksandar Pejić.

U Švajcarskoj su procesuirana tri člana te organizovane kriminalne grupe.
Reč je o Marku Resimiću, Savu Nikčeviću i Aleksandru Gavriloviću zvanom Kajzer.

Oni se sumnjiče da su u pljačkama juvelirnica, uz pretnju vatrenim oružjem, uzimali veće količine skupocenih ručnih satova i zlatnog nakita i tako protivpravno pribavili veliku imovinsku korist koju su međusobno delili u zavisnosti od uloge u organizovanoj kriminalnoj grupi. Tako pribavljen novac su ulagali u kupovinu nekretnina, skupocenih automobila i lični u provod, piše u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.