Za sredu, 19. avgust 2009.

BEOGRAD, 19. avgusta 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su posvećene radu Vlade Srbije i predstojećoj rundi pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom.

ALO - "Pahomije je prepušten sudu", o slučaju episkopa Srpske pravoslavne crkve koji je optužen za pedofiliju. Pod naslovom "Srbin snima film o Majklu", list piše da reditelj Darko Lungulov radi na scenariju filma o preminulom kralju popa.

BLIC - O funkcionisanju Vlade Srbije list piše pod naslovom "Ministri u užem izboru za odlazak", a o lekovima za smirenje - "Za pola godine popijeno pet miliona kutija 'bensedina'". Izjava predsednika Srbije naslovljena je "Tadić: U administraciji hiljade fiktivnih radnih mesta".

BORBA - "Fašiste osuđuju samo na ćirilici", o ukidanju presude vođi Nacionalnog stroja Goranu Davidoviću, jer je napisana latinicom. List piše i da "Vlada još nije obezbedila većinu za Izmene i dopune zakona o informisanju". O zahtevima vlasnika hladnjača "Traže nemoguću cenu za maline", a o najavi prosvetnih radnika "Julske plate do petka ili štrajk".

VEČERNJE NOVOSTI - "Tri reza iz Vašingtona", preporuke su Svetske banke i MMF-a Srbiji, dok je izjava ministra ekonomije naslovljena "Dinkić: Vlada izlazi pred MMF bez platforme". U intervjuu za list ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin ocenjuje "Rusi donose dobru ponudu".

GLAS JAVNOSTI - O zahtevu sindikata za dopunom Zakona o zapošljavanju, pod naslovom "Zbog Dinkića ni rode ne lete". U tekstu "Povlašćene i sudije", list piše da su stanove po povlašćenim uslovima dobijale i sudije Okružnog suda u Beogradu.

DANAS - "MMF će tražiti povećanje poreza", izveštaj je o budžetu, dok je izjava lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića naslovljena "Dvoje ministara treba zameniti". "Probleme radnika teško je brzo rešiti", izjava je nacionalnog koordinatora Međunarodne organizacije rada Jovana Protića.

KURIR - "Umesto 1.000, 25 evra", o podeli besplatnih akcija Naftne industrije Srbije.

POLITIKA - O najavi izgradnje jeftinih stanova list piše pod naslovom "Jeftini stanovi na proleće?", dok je izjava predsednika Srbije naslovljena "Tadić: Kina strateški partner Srbije". Intervju sa rediteljem Kventinom Tarantinom naslovljen je "Jevreji u osvetničkom pohodu".

PREŠ - List prenosi ocenu stručnjaka Ekonomskog instituta u tekstu "Kraj ekonomske krize u Srbiji u januaru 2010?!", dok o najavljenom štrajku prosvetnih radnika piše pod naslovom "Preti štrajk prosvetara".

PRIVREDNI PREGLED - "Ruka u džepu građana i privrede", o predstojećim pregovorima sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda. O projektima Fijata za izgradnju 15 fabrika u Kragujevcu "Široko zeleno polje za italijanske investitore".

Pogledajte još