Misterija nestalog malezijskog aviona: Uhvaćena dva nova signala

0

Australijski zvaničnici izjavili su danas da su tokom potrage za nestalim malezijskim putničkim avionom uhvaćena dva nova signala, koji bi mogli da potiču od crnih kutija, što budi nadu da će olupina biti pronađena.

Signali “ping” detektovani su u zoni koju pretražuje brod američke mornarice opremljen specijalnim elektronskim aparatom.

Šef australijske službe za koordinaciju potrage Angus Hjuston rekao je da je optimista i da misli da će avion sa leta “MH370” uskoro biti pronađen, ali je napomenuo da je potrebno pretražiti ogromno područje u Indijskom okeanu.

“Verujem da tragamo u ispravnom području, ali potrebno je da vizuelno identifikujemo olupinu prije nego što budemo mogli da potvrdimo mesto na kojem se nalazi MH370
“, rekao je Hjuston novinarima u Pertu.

Crne kutije, koje beleže podatke iz kokpita, mogle bi da daju odgovor na pitanje o tome šta se dogodilo sa avionom koji je prevozio 227 putnika i 12 članova posade u trenutku kada je nestao 8. marta, nekoliko hiljada kilometara dalje od planirane rute između Kuala Lumpura i Pekinga.

Baterije u crnim kutijama već su na kraju svog 30-dnevnog radnog veka, pa je potraga maksimalno ubrzana.

Izvor: Blic/ foto: AP Photo/Nick Perry/Pool

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.