Beogradu nedostaje 2.000 policajaca

0

Beogradu, pored sadašnjih 5.700 policajaca, nedostaje još oko 2.000, po svim linijama rada, izjavio je načelnik Policijske uprave glavnog grada Veselin Milić.

Ta radna mesta predviđena su sistematizacijom usvojenom pre nekoliko godina, koja je imala u vidu sve veći obim i složenost poslova bezbednosti na teritoriji Beograda, istakao je Milić u intervjuu za časopis Policija danas.

On je ukazao da je Beograd područje sa najsloženijom i najobimnijom bezbednosnom problematikom, koja predstavlja više od jedne trećine ukupne problematike u Srbiji, a u pojedinim segmentima i znatno više.

Milić je najavio reformu beogradske policije, objašnjavajući da će se tamo gde ne postoji samoinicijativa, čvrsta volja za profesionalnim i zakonitim obavljanjem poslova, promene neminovno dogoditi.

“Planirane su kadrovske promene i rotacije načelnika policijskih stanica, kao i izmene starešinskog kadra u organizacionim jedinicama gde su identifikovani propusti, problemi, lošije funkcionisanje i narušeni međuljudski odnosi”, precizirao je Milić.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.