Otkrijte zašto vam “Fejsbuk” može pomoći da nađete partnera!

Rezultati istraživanja iz 2013. godine, ukazuju da je više od 24 odsto ispitanika flertovlo na društvenim mrežama u poređenju sa 15 odsto u 2005. godini! Od tih 24 posto, više od polovine je još uvek u vezi, a neki su i u srećnom braku!

Šta je to što je posebno na društvenim mrežama? Jednostavno je. Činjenica da je sa vama na mreži u istom trenutku mnogo više prijatelja, nego što ih je u realnom životu, (ipak ne možete biti sa svima u isto vreme na piću, recimo), tako da je i razmena informacija, opušteno ćaskanje, mnogo brže i jednostavnije. Niko nije opterećen time šta će se dogoditi i da li postoji mogućnost veze. Ali, ako ste zaista zainteresovani za nekoga, tu su ljudi sa prave “frend liste” koji vam uskaču u pomoć svojim savetima.

Nekada je “MySpace” bilo mesto gde se ćakalo o svemu i svačemu, te su se parovi pronalazili, ali popularni “Fejs” je kao da ste stalno na nekoj dobroj zabavi, okruženi prijateljima... Da li postoji bolje okruženje za pronalaženje onog ili one prave?

Za razliku od “dejting” sajtova, ovde niste opterećeni formularima, partnera vam ne bira softver, već ste sami ti koji birate.

Naravno, kao i kod svake komunikacije ove vrste, postoji preterivanje, ulepšavanje stvarnosti, ali niste vremenski određeni, te imate dovoljno vremena i raspoloživih sredstava da saznate ama baš sve o osobi koja vas zanima.

Zaista je nevervatno koliko veza nastaje putem ‘Fejsa’, posebno ako znamo da mu ovo nije osnovna namena, jer nije sajt za pronalaženje partnera!

U istraživanje su bila uključena 19.131 učesnika koji su se venčali u periodu između 2005 i 2012. godine. Svi oni su na pitanje gde su se upoznali odgovarali da je to bilo na društvenim mrežama, sajtovima za upoznavanje, direktnim čat porukama... Oni koji su se upoznali putem socijalnih mreža su mlađi, skoro venčani, ali i mnogo srećniji nego oni parovi koji su se upoznali preko drugih sajtova!

Izvor: womenshealthmag
Foto: Yayimages

Pogledajte još