Izložba "Sample of You" u UK Parobrod

Izložbom “Sample of you” obeležava se godišnjica postojanja Sample magazina - web platforme za kreativnu komunikaciju.

Na izložbi će biti prikazani radovi 11 autora iz celog sveta, a koji su prethodno sarađivali sa Sample organizacijom: Amanda Charchian (USA), Alberto Moreu (IT), Jonas Liverod (S), Emir Esh Šehanović (BiH), Isolde Woudstra (NL), Nemanja Knežević (SRB), Niky Roehreke (D), Oskar Nilsson (S), Pablo Delcan (E), Rebecca Scheinberg (AUS),
Sanja Bističić (CRO).
Sample platformu pokrenule su Dunja Jovanović, Marija Radaković i Jovana Bogićević -
grafički dizajner, uz saradnju sa Anjom Bešić – lektorkom.

Autori koji učestvuju u izložbi bave se različitim vrstama umetnosti (fotografija,grafički dizajn, slikarstvo, ilustracija, muzika...) i osim umetničkih dela koja su izradili za tu priliku i kojima će se predstaviti, oni će podeliti sa posetiocima sve ono što ih je inspirisalo na stvaranje dela koja izlažu. Pored svakog rada stajaće pravi, opipljivi “moodboard” ispunjen objektima koji su poslužili kao inspiracija učesnicima da stvore konkretno delo, a koje će posetioci moći da ponesu sa sobom. Takođe, u galeriji će biti dostupni kompjuteri koji će omogućiti i učestvovanje posetilaca u kreiranju , a koji će na kraju biti slika same izložbe i pričaće o tome kako su je posetioci doživeli.

Sample je online platforma osnovana u Beogradu maja 2013. Cilj Sample-a jeste
umrežavanje umetnika iz Srbije i inostranstva kroz deljenje informacija, ideja, inspiracije i korisnih sadržaja na internetu. Sve ove informacije su dostupne ne samo umetnicima koji sarađuju sa Sample-om već i svima onima koji Sample prate. Stvaranjem ovakve mreže umetnika i svojevrsne platforme za kreativnu komunikaciju, nema za cilj samo dobrobit umetnika već i upoznavanje javnosti sa njihovim radom.

Ideja koja stoji iza Sample magazina je pokretanje domaće scene, a način za ostvarivanje tog cilja je njeno upoznavanje sa novim, uzbudljivim i sveže začetim umetničkim imenima i idejama. Kao prvi korak u tom smeru, organizovali smo promociju foto knjige danskog fotografa Madsa Teglersa – Looking for Eva - u Beogradu (5.9.2013, u prostorijama Nove Iskre) gde su svi zainteresovani imali priliku da sa umetnikom razgovaraju o njegovoj karijeri i svemu onome što se krije iza nastanaka njegovih fotografija.

Podrška izložbi su Stara rakija (www.stararakija.rs), Vinarija Nećak (www.vinarijanecak.com) I HomeMade kolači (www.hmc.rs) čije će proizvode moći da probaju svi koji svrate na otvaranje.

Tema izložbe je “Sample of you”, i zaista želimo da i umetnici i posetioci kroz gore navedene aktivnosti otkriju i ostave “deo sebe”.

http://sample-mag.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.