Jedini preživeli

0

Reditelj Peter Berg koji se široj publici predstavio s dva odlična i vrlo hvaljena filma – „Kraljevina“ i „Hancock“ – vraća se na velika platna akcionim hitom „Jedini preživeli“ koji je u bioskopima u SAD-u do danas zaradio preko 120 miliona dolara ali i osvojio dve nominacije za prestižnu nagradu Oscar. Film je nastao po neverovatnoj, istinitoj priči zabeleženoj u knjizi autora Marcusa Luttrella i Patricka Robinsona.

Foto: Promo

Marcus Luttrell je član elitne vojne jedinice Navy Seal. Maja 2005. godine sa svojim timom se zaputio na misiju pronalaženja i zarobljavanja okrutnog vođe al Qaede Ahmada Shahda. Nakon što tokom svoje misije slučajno naiđu na pleme koje živi u planinama, Marcusu i njegovoj ekipi ne preostaje ništa drugo nego da ili prate vlastita pravila ratovanja ili oni sami postanu zarobljenici. Prepušteni sami sebi, da se bore za sopstvene živote u jednom od najneugodnijih delova sveta, Marcus i njegova ekipa suočavaju se s dotada neviđenim načinima modernog ratovanja…

U filmu „Jedini preživeli“ glavnu ulogu ostvario je Mark Wahlberg, nominovan za nagradu Oscar u kategoriji najbolje sporedne muške uloge za film „Pokojni“. Uz njega glavne su uloge ostvarili Eric Bana („Munich“), Taylor Kitsch („John Carter“), Emile Hirsch („Milk“) i Ben Foster („Pandorum“). Na popularnom filmskom portalu Rotten Tomatoes koja se bavi skupljanjem ocjena filmske kritike, „Jedini preživeli“ ima 75% pozitivnih ocjena što znači da se, osim o filmu nabijenom akcijom, radi i o kvalitetnom delu koje se mora pogledati.

Film „Jedini preživeli“ prikazuje se u bioskopu Cineplexx Ušće i Cineplexx Delta city.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.