Snima se rimejk filma "Valter brani Sarajevo"!

Predstavnici kineskih kompanija i predstavnici JP "Filmski centar Sarajevo" u saradnji sa preduzećem za proizvodnju i distribuciju filma "Jadran film", potpisaće danas ugovor o početku snimanja rimejka ostvarenja snimljenog 1972. godine, u režiji Hajrudina Šibe Krvavca.

"Priča o snimanju ovog filma traje nekoliko godina. Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH je uključeno kao resorno ministarstvo JP Filmski centar Sarajevo i dajemo podršku u realizaciji projekta koji je 2008. započeo tadašnji ministar Gavrilo Grahovac", rekao je federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan, prenosi Klix.ba.

On se juče sastao sa delegacijom iz Narodne Republike Kine, predvođenom predsednikom kompanije "Čajna Star Media", Bing Ksiangom, potpredsednikom kompanije "Hong Kong Satelajt Internešonal Medijaa Grup", Andrju Ningom i predsednikom kompanije "Golden Kristal Sajans", Vu Zongom.

"Valter brani Sarajevo" je jedan od najgledanijih filmova u Kini, a glavni glumac Velimir Bata Živojinović ima kultni status u toj zemlji.

"Prvi sam stranac kojem je Kina ponudila državljanstvo, a pokloniće mi i plac za kuću nadomak Šangaja. Njima je 'Valter' kultni film i konačno smo završili pregovore za snimanje serije od 30 epizoda. Još samo treba da odaberemo glumce i datum početka snimanja", rekao je legendarni Bata 2010. godine.

Pogledajte još